#ibsilly-nytt
Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Avslöjar: Rönnby värvar landslagsspelare

ANNONS

Västerås Rönnby släppte två nyförvärv i helgen och nu kan Innebandymagazinet avslöja att man även kommer presentera ett tredje inom kort.

I helgen som gick presenterade bronsmedaljörerna Västerås Rönnby två nya spelare med meriter från SSL. Den ena hämtas från Jönköping där 03-födde Alma Karlsson redan spelat två säsonger i SSL. Den andra värvningen har vår #ibsillybloggare Mr. Silly skrivit om och det är Camilla Lundin som ansluter från Dalen. Enligt Mr. Silly var halva SSL ute efter Lundin och tillslut stod det mellan Kalmarsund och Rönnby där västeråsarna slutligen blev det bästa valet för Lundin som spelat sex säsonger i SSL med Täby, IKSU och Dalen. 

– Jag vill utvecklas till mitt bästa innebandy-jag och vet att här kommer jag få den möjligheten. Nu när jag tar examen i juni kände jag att det var rätt tillfälle att flytta nu, säger Lundin till lagets hemsida

Årets tränare Andreas Harnesk om värvningen:

– Camilla är teknisk, skottstark och kreativ. Hon är en tvåvägsspelare som både kan spela fysiskt och dribbla upp någon på läktaren. Camilla är en härlig personlighet som kommer passa in bra till gruppen. Framförallt är hon en vinnare som vill att allt ska bli bättre hela tiden.

Alma spelade i Hovslätt fram till säsongen 20/21 där hon bytte till Jönköping under pandemin. Där blev det snabb succé för henne med matchens lirare i de två första matcherna hon spelade. Hon har sen dess hunnit spela en säsong till i Jönköping där hon trots sin ålder varit tongivande. 

Jag har fått ett gott intryck av Rönnby. Och nu när jag slutar skolan kändes de rätt att testa något nytt. Samtidigt som det känns som en bra möjlighet att fortsätta utvecklas och bli en bättre innebandyspelare, säger Karlsson till lagets hemsida.

Årets tränare Andreas Harnesk om värvningen:

– Alma är redan extremt mycket bättre än vad de flesta förstår. Hon har en härlig mix av fysiskt & defensivt starkt spel mixat med spelskicklighet. Alma är stark i passningsspelet och kan slå motståndare 1vs1. Utöver det gillar jag att Alma verkar vara en stor vinnarskalle och pådrivare. Hon känns ambitiös och målmedveten. Mina förhoppningar är att Alma kommer att vara en toppback i SSL redan nästa säsong.

Enligt flera källor till Innebandymagazinet så ska Rönnby även ha gjort klart med en finsk nybliven världsmästare i U19 som även togs ut i finska A-truppen nyligen, Sofia Mittentag. Uppgifter som Harnesk bekräftar.

– Det stämmer, Sofia Mittentag har nyligen blivit klar för oss, säger Harnesk till Innebandymagaziet.

Förklara för de som missade U19-VM vad Mittentag är för sorts spelare?

– Det är en teknisk & målfarlig rightare som är vass sista tredjedelen av planen. Hon kan göra mål både på egen hand eller genom att röra sig i farliga ytor och bli framspelad. Hon är även en skicklig passningsspelare. Dessutom har hon spelat en del boxplay i klubblaget och är hyfsad defensivt. Sofia är extremt ambitiös och målmedveten vilket gör att hon passar in i vår miljö bra.

Vad ser du för roll för henne i Rönnby? 

– Sofia är primärt tänkt som en vänsterforward hos oss. För mig är det viktigt att vi har en stark rightsida för att bli mångsidiga offensivt. Jag hoppas att hon kommer att bidra redan från start.

 

Västerås Rönnby IBK Silly Season

Klara in

Ida Engbom, forward (Västerås IBS)

Saga Emtell, forward (Nacka)

Alma Karlsson, back (Jönköping)

Camilla Lundin, back/center (Dalen)

Sofia Mittentag, forward (EräViikingit)

Klara ut

Linnea Nilsson, back/forward (slutar)

Elin Björkman, center (slutar)

Josefine Hagström, forward (gravid)

Lisa Söderlund, forward (Västerås IBS)

Felicia Johansson, målvakt (Västerås IBS)

Izabell Roos, forward (Västerås IBS)


Highlights SM-final: Thorengruppen-Pixbo Wallenstam 5-4

 

 

 

  

 

Den här artikeln handlar om: