Foto: Per Wiklund
Landslaget

Nobbade Norge för Sverige: "Var värt att vänta"

ANNONS

Vilde Rundlfoen är uttagen till det svenska landslaget för andra gången.

”Man ska vara som bäst på slutet på säsongen” – så lyder den gamla klyschan som betyder att man ska spara det bästa till sist när allt ska avgöras. 

Det är ord som Nacka-backen Vilde Rundfloen verkar ha tagit till sig, åtminstone döma av tidpunkterna då hon tagits ut i landslaget.

I maj förra året, efter att säsongen tagit slut. blev fick hon för första gången en plats i det svenska A-landslaget (där fick hon senare lämna återbud). 

Hon fick inga mer chanser under årets säsong förrän i onsdags, då blev hon på nytt uttagen till ett landslagsläger – även den här gången efter säsongslut.

– Det är ett kvitto på att jag har gjort det bra den här säsongen. Det är jättekul att man får den bekräftelsen, säger Rundfloen till Innebandymagazinet.

Rundfloen, som är född 2000, hade dock möjlighet att representera ett annat landslag. Hennes mamma är norsk men det blev aldrig riktigt aktuellt att dra på sig den röda tröjan istället för den blågula. 

– Jag har haft kontakt med Norge. De hörde av sig och sa hur de såg på lägret. Men jag kände ändå att det var värt att vänta på det svenska kallet. 

Trots att hon ännu inte fyllt 22 så har hon gjort matcher för Nackas A-lag i åtta raka säsonger. Om inget oförutsett händer kommer det bli en väldans massa säsonger mer då hon för två år sedan skrev på ett 15-årskontrakt (!) med Nacka. 

Nacka gjorde i år sin bästa säsong i historien och tog sig dessutom till slutspel, men där tog det stopp mot kommande finallaget Pixbo efter tre förluster.

– Personligen har jag gjort en bra säsong. Jag har varit ganska jämn rakt igenom! Sedan gick det bättre för laget efter jul och det var skönt att det lossnade lite. Jag gjorde inte så mycket poäng, men det har aldrig varit min grej (skratt). 

– Det är någonting att utveckla. Men det har varit en helt okej säsong: Inte ”wow”, men jag har gjort det bästa jag kan, varit stabil och levererat i matcherna. 

I truppen som Rundfloen blev uttagen till nu så finns det två andra Nackaspelare med: Stephanie Dalbjer, som nyligen prisades som årets målvakt, samt Philippa Blom som kommer återvända till klubben kommande säsong efter att ha varit utlånad till Kloten-Dietlikon som nyligen tog guld i Schweiz.

Tycker du att Nacka nu börjar få det erkännande som ni förtjänar?

– Både ja och nej. Det borde ha kommit tidigare, det är fler i vår trupp som skulle kunna vara landslagsaktuella. Man kan inte längre säga att vi är ett bottenlag eftersom vi inte gick till slutspel, men det är svårare att visa upp vad man kan när man inte spelar i ett lag som legat högt upp i tabellen.

Vilka andra spelare tycker du borde vara landslagsaktuella? 

– Jag tycker egentligen mer eller mindre alla. Sedan har vi en ung trupp. Nu gick ju Saga Emtell till Rönnby men hon är ändå U19-aktuell. Det är flera, jag kan inte säga någon speciell. Vår trupp har visat att vi också är en lagmaskin men kanske på ett annat sätt än Pixbo och Thorén. 


TV: "Stor chans att Djurgården ruttnar bort och aldrig mer kommer tillbaka"

AIK-kaptenen Markus Eriksson totalsågar Djurgården i Fredrikssons innebandypodd.

Den här artikeln handlar om: