Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Prestigevärvning av de Allsvenska nykomlingarna

ANNONS

Älvsjö AIK har lyckats att knyta till sig en av Allsvenskans bästa poängplockare genom tiderna.

Igår skrev vi om att Djurgårdsikonen Sebastian Gafvelin lämnar laget efter 8 säsonger. Han gjorde det med att skriva ett känslosamt inlägg på sociala medier. Han skrev bland annat:

– Jag har burit skölden i 8 år på bröstet med stolthet och haft kaptensbindel på armen med kärlek! Tyvärr slutar min resa med Djurgårdens IF här och det är dags för mig att röra på mig! Ett tufft beslut men som ändå känns rätt i tiden.

Gafvelin är den 26:e bästa poängplockaren genom tiderna i Allsvenskan med sina 215 poäng fördelat på 114 mål och 101 assist på 125 matcher. Nu står det klart att det blir en comeback till Allsvenskan. Följande pressmeddelande dök upp imorse till redaktionen. 

Inför den allsvenska återkomsten presenterar Älvsjö AIK sitt första nyförvärv och det är ett meriterat namn.

Vi välkomnar Sebastian Gavfelin till föreningen. Högerskytten som startade sin innebandyresa i Vendelsö IK har länge ansetts som en av de bättre innebandyspelarna i Stockholm. Nu är den målfarlige powerspelaren redo för en ny säsong och ansluter för att vara en ledande kraft i att etablera Älvsjö i allsvenskan.

–  Med ”Gavva” i laget får vi in en innebandyspelare med alla verktyg i verktygslådan. En kravställare som kommer gå i bräschen för Älvsjö i Allsvenskan, säger Älvsjös sportchef Richard ”Proppen” Hagås.

I Älvsjö kommer Gavfelin bära nummer 16 som senast bars av klubblegendaren, kapternas kapten, Joakim Wiklund. 

Kuriosa är också att Sebastian Gavfelin är lillebror till Älvsjös forne huvudtränare och ledarprofil Jonas Gavfelin som så framgångsrikt, i mitten av 2010-talet, ledde Älvsjö till tre raka allsvenska kvalfinaler."


TV: "Stor chans att Djurgården ruttnar bort och aldrig mer kommer tillbaka"

AIK-kaptenen Markus Eriksson totalsågar Djurgården i Fredrikssons innebandypodd.

Den här artikeln handlar om: