#ibsilly-nytt
Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Anna Wijk är klar för AIK:s storsatsning

ANNONS

Legendaren Anna Wijk gör comeback på innebandyplanen som tränare efter att ha varit mammaledig en säsong.

Anna Wijk är ensam om att ha blivit utsedd till världens bästa innebandyspelare fyra gånger. Hon är även den spelare som gjort flest poäng i både landslaget och högstaligan genom tiderna. Totalt blev det 6 VM-guld, 1 SM-guld, 7 SM-silver och 3 SM-brons med landslaget och KAIS Mora under karriären. 

Wijk meddelade lagom till transferfönstret stängde den nyss avslutade säsongen att hon inte hade några planer på att göra comeback efter mammaledigheten utan den framgångsrika karriären var över. Det vill säga karriären som spelare för nu börjar ett nytt kapitel i livet för den meste världens bästa spelaren genom tiderna. Hon kommer den kommande säsongen att ingå i AIK:s ledarstab som individuell spelarutvecklare.

– Jag känner mig klar som spelare och så dök den här möjligheten upp. Jag har pratat mycket med AIK;s team manager Johan Nilsson och gillar hans syn på innebandy och det han vill göra med AIK:s damlag. Så det känna helt rätt väg att gå för min del, säger Wijk till Radiosporten.

AIK är nykomlingar i Östra Allsvenskan och värvningen av Wijk är startskottet på föreningens storsatsning på damsidan.  

– Jag hoppas främst kunna bidra med de erfarenheter jag har. Jag har spelat väldigt många år, och på en hög nivå och det har jag färskt i minnet eftersom jag nyligen avslutade min karriär. Så jag ska bidra med min erfarenhet till de unga tjejerna som finns i AIK:s lag och fortsätta den resa som Johan och gänget har påbörjat. De gjorde en häftig resa i division 1 den här säsongen och den resan ska vi nu fortsätta i Allsvenskan.


Här blir Anna Wijk poängbäst i landslagshistorien

       

 

Den här artikeln handlar om: