#ibsilly
Petter Nilsson och Oliver Bäcklin.
Foto: Michael Peter
Internationellt

Kvartetten lämnar schweiziska topplaget

ANNONS

Fyra svenskar har gjort sitt i schweiziska Zug.

ZUG United har under de senaste åren utvecklats till att bli en riktig svenskkoloni, och till nästa säsong så får man sällskap av Johan Larsson och Anton Åkerlund från Dalen samt Linköpings succémålvakt Leo Torell Hagström.

Däremot så säger man nu adjö till fyra andra svenskar. Att André Andersson skulle lämna för Växjö har stått klart ett tag, men nu är det också klart att Petter Nilsson, Alexander Larsson och Oliver Bäcklin gjort sitt för Zug som åkte ur i semifinalen i årets slutspel.

Målvakten Petter Nilsson har en lång karriär bakom sig inom Uppsala-innebandyn och han vaktade Sirius mål innan han stack till Schweiz 2016/17, för att skriva på ett Zug som då låg i andraligan. Nilsson har nu hunnit med att bli 35 år.

Alexander Larsson, född 1994, spelade för Gävle innan han lämnade för spel i Schweiz till säsongen 2019/20. Totalt har det blivit 74 poäng på 60 matcher för svensken. Då fick han också säsongen 2020/21 förstörd av skador. Larsson har nu kopplats ihop med en återkomst i Gävle.

Zug värvade inför årets säsong Oliver Bäcklin, även han med bakgrund inom Gävleborgsinnebandyn. Han lämnade då Sätra men det blev bara en säsong i Schweiz, med 16 poäng på 25 matcher som facit. 

Kvar i laget finns Alexander Hallén.


TV: Alla 10 straffar i finalen av HJ18-SM

Straffläggning krävdes för att skilja Pixbo Wallenstam och RIG Umeå åt i Innebandyfestens HJ18-final, där Pixbo drog det längsta strået.

Den här artikeln handlar om: