#ibsilly-nytt
Foto: Roland Osbeck
#ibsilly

Poängkungen lämnar Onyx - "Jag vill inte spela i division 1 än"

ANNONS

En av Allsvenskans bästa poängplockare genom tiderna byter lag.

Onyx slutade sist i Allsvenskan södra för två säsonger sedan men klarade sig kvar tack vare pandemin. Till årets säsong fick man tillbaka sin trotjänare och poängkung Viktor Palm från SSL och man flyttades dessutom över till den norra Allsvenskan. Men det hjälpte inte utan Onyx spelade bara in 15 poäng och slutade näst sist och degraderingen var ett faktum. 

– Vi visste på förhand att det skulle bli en väldigt tuff säsong, det var vi beredda på. Tyvärr kommer vi inte upp i nivå och efter så många förluster är det svårt att bryta trenden och börja vinna. Att hålla uppe tron på det är väldigt avgörande och där kanske vi inte lyckas helt. Med lite distans till det så får man erkänna att vi helt enkelt var för dåliga, säger Viktor Palm till Innebandymagazinet.

Trots att Onyx harvade i botten nästan hela säsongen så fortsatte Palm sin vana trogen att ösa in poäng för moderklubben som han spelat i nästan hela karriären förutom en säsong i SSL med Linköping. Totalt blev det 44 poäng och en sjätteplats i poängligan, en poängskörd i underkant med Palmmått mätt då han brukar snitta runt 60 poäng. 

– Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om min egen insats förutom att det inte räckte till. Svårt att analysera enskilda insatser när vi hamnade där vi gjorde i tabellen och åkte ut men ska man dra någon form av slutsats så var jag inte heller tillräckligt bra.

Nästa säsong får Onyx klara sig utan sin poängkung och trotjänare då han valt att lämna laget för nya utmaningar. 

– Jag kommer inte spela i Onyx nästa säsong och det är helt enkelt för att jag inte vill spela i div 1 än. Jag känner att jag har mer att ge på högre nivå, och med Onyx generationsväxling och truppbygge känns det som att det kommer ta för lång tid att ta sig tillbaka till Allsvenskan igen. Jag har varit med förr och vet hur svårt det är att gå upp igen när man ramlar ur.

Enligt uppgifter till Innebandymagazinet så valde Palm mellan en comeback i Linköping och att gå till storsatsande Nykvarn. Flera uppgifter har kommit in till redaktionen att Palm har skrivit på för Nykvarn men om det stämmer vill poängkungen varken bekräfta eller dementera.

– Det har varit ett gäng klubbar som hört av sig och det är ju alltid kul. Sen har det väl varit ett fåtal som har varit intressanta då hela bilden med allt runtomkring ska passa väl. Jag har gjort klart med en klubb och kommer presenteras under nästa vecka, mer än så bjuder jag inte på. 

Viktor Palm är Allsvenskans femte bästa poängplockare genom tiderna med 351 gjorda poäng på 154 matcher fördelat på 173 mål och 178 assist. 


TV: "Stor chans att Djurgården ruttnar bort och aldrig mer kommer tillbaka"

AIK-kaptenen Markus Eriksson totalsågar Djurgården i Fredrikssons innebandypodd.

Den här artikeln handlar om: