Foto: Per Wiklund och Warberg IC
#ibsilly

5 silly-nyheter från SSL Dam och Herr

ANNONS

De senaste nyheterna från Svenska Superligan.

Just nu är det högsäsong i silly season och det bara haglar in nyheter från höger och vänster. Nedan följer ett litet #ibsilly-svep med de fem senaste nyheterna från Svenska Superligan. 

Sirius herrar åkte som bekant ur SSL denna säsong och får börja om i Allsvenskan den kommande säsongen. Men på onsdags eftermiddagen gick klubben ut med att två spelare inte kommer att följa med laget ner till Allsvenskan. Det är Henrik Malmgren och Kevin Söderling som hoppar av det blåsvarta tåget. 

– Henrik Malmgren väljer att avsluta elitkarriären. Han kom till klubben 2015 och har gjort hela 215 tävlingsmatcher under sina sju säsonger i den blåsvarta tröjan. Henrik har varit en fin ambassadör för Sirius Innebandy och förebild för våra ungdomar, skriver klubben på sina sociala medier.

– Kevin Söderling vill fortsätta spela i SSL och ny klubbadress blir Linköping. Han anslöt till blåsvart inför säsongen 2017/2018 och har hunnit med 158 matcher och 162 poäng sedan dess. Kevin har även han varit en förebild för hur man tävlar på högsta nivå. Mer info om övergången till Linköping hittar du här

***

Warbergs damer håller på med en generationsväxling där flera spelare slutat och fått lämna laget. Hallänningarna har dock varit väldigt aktiva på sillymarknaden så här långt och man har värvat in tvåsiffrigt med spelare. Under onsdagen kom beskedet att Amanda Svanström skrivit på ett nytt ettårskontrakt.

– Det känns jättebra med fortsatt spel i Warberg! Jag har trivts väldigt bra i både laget och föreningen hittills och hoppas att det blir så även kommande säsong. Jag känner att jag vill fortsätta spela innebandy på så hög nivå jag kan, att jag fortfarande utvecklas som spelare och att jag har mycket kvar att ge, och då känns Warberg som rätt ställe för mig att göra det på. Jag hoppas på en lång säsong med Warberg kommande år, säger Svanström i ett pressmeddelande. 

***

Efter två spelare som lämnar och en spelare som skriver nytt kontrakt avslutar vi med två spelare som värvas. Eller rättare sagt flyttas upp och återigen är det Sirius herrar det gäller. Det är Teodor Söderquist och Oskar Söderquist som flyttas upp i A-laget. Båda är födda 04 och Teodor har redan fått känna på spel i Svenska Superligan denna säsong. 

– Jag kommer bidra med mycket energi och pepp. Jag är en rörlig och positionssäker målvakt med bra utkast som älskar jämna matcher. Det är såklart stort att få ta klivet upp i A-laget och särskilt eftersom jag spelat i klubben sedan jag var 6 år nu äntligen nått högsta nivån, säger Teodor på lagets sociala medier. 

–  Det känns väldigt kul och inspirerande med en ung trupp som har lika höga förväntningar på säsongen som jag har. Jag har varit Sirius trogen sedan fyraårsåldern så jag är otroligt stolt och glad att få skriva på för A-laget och vara med på resan tillbaka till SSL där vi hör hemma. Jag kommer bidra med hårt jobb, många fina passningar och förhoppningsvis en del mål också. Jag ser fram emot att få dra på den blåsvarta tröjan till hösten igen, säger Oskar. 


TV: "Stor chans att Djurgården ruttnar bort och aldrig mer kommer tillbaka"

AIK-kaptenen Markus Eriksson totalsågar Djurgården i Fredrikssons innebandypodd.

   

 

Den här artikeln handlar om: