Foto: Per Wiklund
Herrettan

Klassiskt lag drar ur sitt herrlag från seriespel

ANNONS

Ett lag i Herr1an som mestadels spelat högre upp i seriesystemet tvingas att lägga ner sitt herrlag.

Klassiska Wibax-Piteå IBK har varit Norrbottens ledande lag sedan urminnes tider och man har en säsong i högstaligan på konton och under 10-talet har man mestadels spelat i Allsvenskan. Men säsongen 19/20 åkte man ur Allsvenskan samtidigt som andralaget Wibax IBF Piteå gick upp till Herr1an. Säsongen efter skulle man alltså ha haft båda sina lag i samma Herr1an-serie. 

Det slutade med att man drog ur IBF-laget ur seriespel och till kommande säsong drar man även ur IBK från seriesystemet och avslutar en nästan 30 år lång tradition. Orsaken är spelarbrist och sportkommittén och styrelsen har kommit överens om att man tvingas dra ur laget från Herr1an. Så här skriver man på sin hemsida:

Wibax Piteå IBK:s sportkommitté har i samråd med Wibax Piteå IBK Styrelse beslutat sig att dra ur laget ur div 1 Norrland herrar.

Orsaken är spelarbrist.

Det är med stor beklagan vi tar beslutet, men vi kan inte gå till seriespel med endast åtta spelare som gett klartecken för fortsatt spel. 

Detta betyder att en nästan 30år lång trend där Wibax Piteå IBK (och tidgare Piteå IBF, Tendens/Piteå) varit Norrbottens ledande lag på herrsidan och ett av de ledande ledande i norra Norrland. Bland meriterna finns en säsong  99-00 i dåvarande Elitserien, samt sex säsonger i Allsvenskan (varav en ledde till slutkval till SSL och att man var endast 1 mål i från SSL.) och cirka dussinet DM. 

Det är givetvis oerhört tråkigt att dra ur A-laget, men i det läge som uppstod så fanns ingen annan möjlighet. 

Vi önskar de spelare som fortsätter sina karriärer i andra föreningar lycka till! 

Ungdomarna i Wibax IBF fortsätter! 

Vi vill påpeka att vår ungdomsförening, Wibax IBF Piteå fortsätter som tidigare. Ca 200 flickor och pojkar fortsätter spela i olika åldersklasser och detta är något vi nu kommer att satsa ännu mera tid och kraft på. Trots dagens trista besked för A-laget så finns det en framtid som ser lovande ut. 


TV: "Stor chans att Djurgården ruttnar bort och aldrig mer kommer tillbaka"

AIK-kaptenen Markus Eriksson totalsågar Djurgården i Fredrikssons innebandypodd.

 

 

 

Den här artikeln handlar om: