#ibsilly
Foto: Thörnbergs Sportfoto
Herrettan

Här spelar supertalangen nästa säsong

ANNONS

U19-landslagsmannen stannar kvar i Herr1an – blir Skälby trogen.

Jonathan Berglund, född 2005, fick rubriker redan innan säsongen. Skälby-centern berättade då att han valde att stanna kvar trots intresse från lag som Falun, Storvreta och Sirius.

Då hade han bara gjort en säsong på seniornivå, detta i division 2. Säsongen som gick spenderade han i Herr1an och där blev det hela 43 poäng på 21 matcher i topplaget Skälby, som nådde kvalplats till Allsvenskan men som där åkte ur mot lokalkonkurrenten Västerås.

Nu har Skälby gett sig goda förutsättningar till en ny fin säsong, detta eftersom man skrivit på ett nytt avtal med Jonathan Berglund. 17-åringen blev nyligen uttagen till U19-landslaget och i början av året utsågs han till Sveriges näst största talang på herrsidan av Innebandymagazinet.

Skälbys sportchef Kevin Holmberg Moreno:

– Jag tycker det är otroligt kul att Jonta väljer att förlänga med Skälby trots intresse från alla håll och kanter ute i landet, det kryddades som bekant med kallelse till U19-landslaget här i maj. Jonta gjorde en fantastisk debutsäsong i herrinnebandyn med sitt kraftfulla och mogna spel vilket visade sig även poängmässigt, en komplett center redan nu, skriver han på klubbens Instagram.

– Inför kommande säsong så kan vi säkerligen förvänta oss samma spel och jag har förhoppning om att han även vågar ta på sig en lite mer ledande roll runt laget också. Att han även bidrar till fikabordet med Tom & Jerry kex säger ju en del. Nostalgi för oss andra men ”vardag” för honom.


TV: Alla 10 straffar i finalen av HJ18-SM

Straffläggning krävdes för att skilja Pixbo Wallenstam och RIG Umeå åt i Innebandyfestens HJ18-final, där Pixbo drog det längsta strået.

Den här artikeln handlar om: