#ibsilly
Lisa Andersson och Amanda Johansson.
Foto: Warberg IC och Per Wiklund
Superligan

En spelare in och en ut i Warberg

ANNONS

Warberg tappar en veteran men värvar in en talang.

Warbergs aktiva #ibsilly fortsätter. Nu presenterar man sitt tionde nyförvärv inför kommande säsong: Backen Lisa Andersson från allsvenska Växjö.

Andersson, 20 år, spelade forward från början men flyttades senare ner i banan. Nu blir den första rightfattade backen som Warberg värvar in efter att man tidigare presenterat försvararna Stina Johansson, Hanna Modigh och Natalie Hjertberg som alla är leftare. 

Lisa Andersson svarade för åtta poäng under säsongen som gick med Växjö, och köps loss av Warberg från sitt nuvarande kontrakt.

– Superkul att få flytta till Varberg och ta klivet upp i SSL, även om jag trivdes väldigt bra i Växjö. För mig är det ett nästa steg i innebandyn med nya uppgifter att ta mig an och kunna utvecklas vidare. Allsvenskan södra var väldigt jämn i år, men att byta Allsvenskan mot SSL innebär att jag får mäta mig med de bästa i världen och det är en utmaning jag ser fram emot, säger Andersson i ett pressmeddelande.

Warbergs manager Andreas Burman:

– Lisa är en spelartyp och person som vi är väldigt glada att få till laget! Hennes högerfattning breddar vår repertoar på backsidan och med hennes fina skott och bolltrygghet blir det ytterligare ett anfallsvapen för oss. Som person är hon väldigt ambitiös och driven. Sammantaget en spelare som kommer att passa riktigt bra in i det sätt som vi vill spela innebandy på, det ska bli riktigt kul att få jobba med henne framöver då hon har stor utvecklingspotential.

Samtidigt så tappar Warberg en spelare, och det är inte vem som helst: Rutinerade Amanda Johansson, född 1994, som spelat för klubben sedan 2013/14. Johansson har valt att lägga klubban på hyllan.


Highlights SM-final: Thorengruppen-Pixbo Wallenstam 5-4

 

Den här artikeln handlar om: