INNEBANDYFESTEN
Foton: Jimmy Palm
Innebandyfesten

Dubbelt RIG Umeå i final - och Pixbo kan ta en magisk dubbel

ANNONS

Sveriges bästa juniorlag ska koras - här är förutsättningarna inför Innebandyfestens finaler.

DJ18-final 14.30: Falun-RIG Umeå

”Maggets lag” mot guldfavoriten. Falun är ett av de lag som Innebandymagazinet bevakat extra under säsongen och de har haft en fantastisk resa fram till den här finalen. På hösten var det lite blandade insatser med bland annat två förluster, men efter årsskiftet har laget vunnit ALLT i sin väg. 14 raka vinster räknar vi till från januari och framåt, varav fem stycken i Innebandyfesten fram till den här finalen. En stor nyckel bakom framgången har varit en het förstafemma med systrarna Hansson, Malin och Emma, och Madeleine Larsson i spetsen framför ett bra backpar med bollskickliga Bella Forsling och kaptenen Lina Källström.

RIG Umeå tippades som slutsegrare av Innebandymagazinet på förhand. De vann grupp A med full pott, 18 segrar av 18 möjliga, och +150 i målskillnad. I slutspelet har man sedan inte slagit av på takten och det betyder att man vunnit samtliga 24 matcher denna säsong. Nu återstår den 25:e och sista. Laget har en bra bredd med flera starka formationer där man inte är beroende av enskilda spelare.

Webbsändningen startar 14.25 på Innebandy.tv för dig som inte är på plats i IFU Arena, Uppsala: https://www.innebandy.tv/livestream?id=s-vinnare-semifinal-1-vinnare-semifinal-2-su9aie

 

HJ18-final 16.45: RIG Umeå-Pixbo Wallenstam

RIG Umeå får spela båda finalerna efter ett killarna slog ut Innebandymagazinets guldfavorit, Falun, med uddamålet 8-7 i semifinalen tidigare idag. RIG har vunnit samtliga matcher utom en denna säsong, den enda plumpen i protokollet kom i gruppspelet mot Dalen i januari. Från playoff och framåt har man däremot gått rent varav tre vinster har varit med uddamålet, vilket är ett tecken på mental styrka. Särskilt då man låg under i semifinalen mot Falun inför tredje perioden.

Sista hindret för RIG blir Pixbo Wallenstam som har chans att ta en magisk dubbel den här säsongen. Det var ju bara en månad sedan som Pixbo vann guld i P16-SM hemma i Mölnlycke, och flera av spelarna därifrån har stora roller även här. Särskilt Daniel Kalentun, Gustav Lindberg, Oscar Hammarqvist och Benjamin Schill. Pixbo har som helhet gjort en bra säsong där man framför allt imponerade offensivt i gruppspelet med ett snitt på över tio gjorda mål per match. I slutspelet har man sedan, till skillnad från P16-laget, kunnat pumpa på med tre bra formationer och det visade sig bli en framgångsrik taktik då man till slut lyckades mala ner Jönköping i semifinalen efter att ha varit i underläge med 3-1. Pixbo är en lagmaskin!

Webbsändningen startar 16.40 på Innebandy.tv: https://www.innebandy.tv/livestream?id=s-vinnare-semifinal-1-vinnare-semifinal-2-gye89n


TV: Vägen till USM-guld för Karlstad och Pixbo Wallenstam

Tränarna Nicolas Wilbourn och Adam Lindberg avslöjar framgångsreceptet bakom Karlstads och Pixbo Wallenstams USM-framgång: "Kört otroligt mycket fys"

Du kanske även vill läsa:
"RIG Umeå mot Falun blir en riktig drömfinal"
Plus "RIG Umeå mot Falun blir en riktig drömfinal"
All Star Team: Bästa spelarna i HJ18-semifinalerna
Plus All Star Team: Bästa spelarna i HJ18-semifinalerna
Den här artikeln handlar om: