Foton: Pressmeddelande
Herrettan

Två målvakter klara för Hagfors

ANNONS

Herr1an-laget säkrar upp målvaktsuppsättningen: "Supernöjda"

Arbetet med att få klart A-lagstruppen till den kommande säsongen i division 1 fortsätter för Hagfors IBS. Idag har klubbens sportgrupp meddelat att målvakten Liam Andersson, 20, stannar kvar i klubben samtidigt som juniorlagsmålvakten Chris Hauger, 18, flyttas upp till A-truppen. Båda målvakterna har skrivit på avtal som sträcker sig till april 2024.

Liam Andersson har tillhört A-truppen under de senaste tre säsongerna och har säsong för säsong tagit steg i sin utveckling. Under den gångna säsongen var han visserligen inte förstekeeper i laget, men utsågs trots det till seriens fjärde bäste målvakt av tränarna.
- Jag hade missat den rankningen om jag ska va ärlig, men det är ju såklart roligt att höra för det visar ju att man har gjort något rätt. Det kändes självklart att stanna kvar i klubben, då jag stortrivs här. Till kommande säsong har jag som mål att fortsätta utvecklas och bli bättre i alla delar av spelet, säger Liam Andersson.

Anderssons kollega under nästa säsong blir alltså 18-årige Chris Hauger. Hauger har under den gångna säsongen varat spel i Hibs JAS-lag med spela i Edebäck IBF i division 2. Men ursprungligen kommer han från Oslo och närmare bestämt Sveiva IBK. Kommande säsong blir hans fjärde i Hibs och Sverige, men den första i klubbens A-lag.
- Jag tycker det var ganska enkelt att tacka ja till Hagfors eftersom jag trivs i Hagfors och att jag har haft det som mål att stanna kvar i Hibs efter studenten. Säsongen med Edebäck i år har varit rolig och lärorik, nu siktar jag mot kommande säsong och mitt mål för den är att jag ska bli van med tempot och göra det så bra som möjligt om jag får förtroendet, säger Chris Hauger.

Från Hibs sida är man förstås nöjda över att redan få klart med två målvakter, och dessutom två unga och mycket lovande med framtiden för sig.
- Det känns spännande att ha fått klart med både Liam och Chris. Även om Liam varit med några säsonger i A-laget så är han fortsatt ung och kommer fortsätta utvecklas. Vi har varit supernöjda med hans insatser under säsongen och det vittnar även omdömet från de övriga tränarna om. Ser man till Chris så kommer han göra allt han kan för att ge Liam en hård match som speltiden, och med tanke på hans utveckling hos Edebäck i division 2 under säsongen så finns alla möjligheter att konkurrera om speltid på riktigt, säger Fredrik Eriksson i Hibs sportgrupp.

Källa: Pressmeddelande


TV: Vägen till USM-guld för Karlstad och Pixbo Wallenstam

Tränarna Nicolas Wilbourn och Adam Lindberg avslöjar framgångsreceptet bakom Karlstads och Pixbo Wallenstams USM-framgång: "Kört otroligt mycket fys"

Den här artikeln handlar om: