#ibsilly-nytt
#ibsilly

Guldtränaren Jonas Eliasson klar för nytt lag

ANNONS

Efter ett år i Herrallsvenskan kommer Jonas Eliasson nu att träna ett lag i Damallsvenskan kommande säsong.

FBC Partilles kortsiktiga målsättning är att vara ett topplag i Allsvenskan på herr och damsidan och erbjuda förstklassig tränings- och matchmiljö för bästa utveckling. Som ett led i detta har vi idag kontrakterat Jonas Eliasson som ny tränare för vårt Allsvenska damlag. I Jonas får vi en direkt ledarstil, stort engagemang och ett driv som kommer ta oss till nästa nivå.

– Jonas är en av Sveriges allra mest meriterade tränare och en tydlig ledare som vet vad som krävs för att ta nästa steg. I Jonas får vi en tränare som i sin vardag som NIU-instruktör utvecklar talanger men också har gedigen eliterfarenhet, säger Sportchef Håkan Engquist i ett pressmeddelande.

Efter säsongen 2014/15 valdes Jonas Eliasson till Årets tränare på damsidan, framröstad av tränarkåren i SSL dam. Han har även vunnit SM-Guld med Pixbo Wallenstams damer samt tränat SSL-klubbens herr Elitlag. Jonas kommer närmast från en säsong med Lindås Waves Allsvenska herrlag. 

– Jag ser verkligen fram emot att börja mitt uppdrag i Partille. Tjejerna har något riktigt bra på gång och jag tror jag kan tillföra mycket med min erfarenhet,  säger Jonas själv. 

Tränaren Sebastian Idehed väljer att kliva av som tränare medans assisterande tränaren Thomas Backlund fortsätter. Vi önskar Sebastian all lycka till i framtiden.


Highlihgts: Rönnby Västerås-Partille 4-4

Se hur det gick till när Partille kvalade sig upp till Allsvenskan

 

Den här artikeln handlar om: