Pixbo Wallenstam förlorade mot Thorengruppen

Thorengruppen svenska mästare – vann SM-final dam i innebandy mot Pixbo Wallenstam

Thorengruppen har all anledning att fira stort i dag. Segern med 5-4 (3-1, 1-1, 1-2) mot Pixbo Wallenstam i SM-final dam på lördagen gör att Thorengruppen är svenska mästare 2022.

Thorengruppen hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.09 genom Maja Viström, och gick upp till 0-2 innan Pixbo Wallenstam svarade.

I periodpausen hade Thorengruppen ledningen med 1-3. Thorengruppen ökade ledningen till 1-4 genom Sofia Joelsson efter 5.21 i andra perioden.

Pixbo Wallenstam reducerade dock till 2-4 genom självmål efter 6.58. Efter 8.26 i tredje perioden ökade Thorengruppen på till 2-5, på nytt genom Maja Viström.

Rikke Ingebrigtsli Hansen och Denisa Ratajova reducerade två gånger om och skapade riktig nerv, men närmare än 4-5 kom inte Pixbo Wallenstam.

Thorengruppens Emelie Wibron stod för tre poäng, varav ett mål och Sofia Joelsson gjorde ett mål och spelade fram till två mål.

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby