Retro

Nostalgi: Tidernas största SM-finalhjältar (herrar)

Historieböckerna är fulla med SM-finalhjältar. Här är tidernas 38 största hjältar som avgjort finalerna på herrsidan.

38. 2019 Jimmie Pettersson, Storvreta IBK
Falun hade kommandot med 0-3 efter halva finalen i Globen, men Storvreta reste sig starkt och i mitten av tredje perioden var det kvitterat. Matchen skulle sluta 5-3 och det avgörande 4-3-målet gjordes av Jimmie Pettersson med ett rappt och välplacerat skott bakom Johan Rehn, på passning från Henrik Stenberg.

37. 1983 Lars Klasén, Kolarbyns IBS
Det tog bara sju minuter. Sedan hade Lars Klasén i princip på egen hand avgjort tidernas första SM-final mot Hagsätra. Totalt blev det sex mål i slutspelet för Klasén vars Kolarbyn vann med 3–2 inför drygt 400 åskådare på läktaren. Hagsätra, som var ett topplag i Stockholm under den här tiden, hade Peter Kokocha i laget.