Falun vann mot Kalmarsund

Falun vann finalen mot Kalmarsund

Falun är svenska mästare 2022. Laget vann SM-final herr i innebandy på lördagen med 5-4 mot Kalmarsund.

Första perioden var jämn. Kalmarsund inledde bäst och tog ledningen genom Jesper Lindström efter 16.34, men Falun kvitterade genom Alexander Galante Carlström i slutet av perioden. Falun stod därefter för tre raka mål i andra perioden när laget gick från 1-1 till 4-1.

Kalmarsund reducerade dock till 4-2 genom Kim Nilsson efter 19.06. Kalmarsund gjorde 4-3 genom Tim Andersson Carlsson tidigt i tredje perioden och gav visst liv till matchen igen.

Med 03.56 kvar i perioden gjorde Falun 5-3 genom Emil Ruud och kom allt närmare segern.

Kalmarsund reducerade dock till 5-4 genom Filip Langer när bara tre minuter återstod att spela, och skapade spänning i slutet av matchen.

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun