sponsrat innehåll

Kickstarta säsongen i Umeå Floorball Festival

Anmälan är öppen för Umeå Floorball Festival som är den perfekta starten på säsongen för de deltagande lagen.

Den 7-9 oktober i år spelas Umeå Floorball Festival. Cupen riktar in sig på spelare som är födda -07 eller yngre och är en av Norrlands störst av sitt slag.

Umeå kallas ofta för ”innebandyns huvudstad” och det märks inte minst på anläggningarna – Umeå Floorball Festival kommer nämligen att spelas i många av stadens fina hallar och arenor, där två av dem är sprillans nya.

Alla lag är garanterade minst fyra matcher och samtliga går att se på webben. Nytt för i år är också att de allra yngsta, det vill säga grön nivå, kommer spela 3-mot-3.

Cupen har funnits under flera år nu och cup-ansvarige Urban Karlsson ser fram emot årets upplaga. För de deltagande lagen är cupen ett bra sätt att köra igång säsongen på då den spelas i början av oktober.

– Man får komma igång ordentligt. Man får möta nya lag och komma iväg och spela en cup som har bra förutsättningar med hallar och websändningar. I Umeå är det nära till allting, det är när nära mellan hallarna, säger Urban Karlsson om Umeå Floorball Festival.

Mer info och hur du anmäler dig på: umeafloorballfestival.se

Fakta: Umeå Floorball Festival

Datum: 7-9 oktober

Plats: Umeå

Klasser: F07, F08, F09, F10, P07, P08, P09 och P10.  Pojkar Blå A, Flickor Blå A (rek 2011-2012) Pojkar Blå B, Flickor Blå B (rek 2012-2013), Pojkar Grön A, Flickor Grön A (rek 2013-2014), Pojkar Grön B, Flickor Grön B (rek 2014-2015)

Speltid: 2x15 min, finalen i 2x20

Hemsida: umeafloorballfestival.se