Notification
Foton: Stefan Franzén

Ny prestigefylld försäsongscup: Växjö JAS Trophy

Växjö Vipers lanserar en hållbar cup för JAS-lag och 16-åringar med närhet till allt: "Det är väldigt unikt"

Helgen 3-4 september arrangerar Växjö Vipers försäsongsturneringen Växjö JAS Trophy som riktar sig till JAS herr, JAS Dam, F16 och P16. Cupen spelas i Arenastaden i Växjö på totalt sex planer, varav två stycken i Fortnox Arena samt fyra fullstora planer i Tipshallen som till vardags är inomhushall för fotboll. 

– Det är en väldigt hållbar turnering med allt på samma ställe. Man kan ta tåget till Växjö, spela hela cupen utan onödiga transporter mellan olika hallar och sedan ta tåget hem. Det är gångavstånd mellan arenor, matservering, och skolboende. Man kan bara gå, det är inte ens bilväg emellan. Det är väldigt unikt, berättar cupansvarige Edvard Wiberg. 

Växjö Vipers har lång tradition av att anordna framgångsrika och uppskattade cuper, men också av att vara framgångsrika i Juniorallsvenskan, och vill erbjuda en jämlik och högkvalitativ turnering med bra upplägg och bra motstånd. 

– Speltiden 2x20 minuter är samma speltid som den i USM vilket gör det här till en perfekt uppladdning inför säsongen både för JAS-lag och USM-lag, säger Wiberg.

Vill ni spela en häftig och bra försäsongsturnering och samtidigt slå ett slag för miljön så är det här turneringen för er, genom att alla matcher spelas på samma plats i Arenastaden uteblir onödiga transporter mellan olika hallar.

Streaming

Alla matcher i cupen sänds live i samarbete med Solidsport.

Priser och happenings

Det lag som vinner turneringen i respektive klass vinner pris från turneringens samarbetspartners. I slutspel kommer det att delas ut priser till matchens lirare i respektive lag och ett allstar-team i respektive klass utses efter turneringen. Samarbetspartners kommer att erbjuda försäljning av kläder och klubbor på plats samt att det kommer finnas kioskservering med mera i både Fortnox Arena och i Tipshallen.

Mer information och hur du anmäler ditt lag på: https://www.procup.se/cup/35267.htm

Fakta: Växjö JAS Trophy

Datum: 3-4 september

Plats: Växjö

Arenor: Fortnox Arena & Tipshallen

Klasser: JAS DJ18, JAS HJ18, F16 & P16

Speltid: 2x20 min

Webbsändningar: Alla matcher sänds på Solidsport

Hemsida: https://www.procup.se/cup/35267.htm