SSL-kvalet
Bily&Nille efter 8-7 målet mot Karlstad.
Foto: Anders Andersson
SSL-kval

Billy&Nille-show sänkte Karlstad i SSL-kvalet

ANNONS

Billy Nilsson och Nicklas Gustafsson var helt outstanding i match tre i SSL-kvalet.

AIK slog ut Lillån i tre raka matcher och är klara för SSL nästa säsong. Men vilket det andra laget blir som följer med AIK upp i finrummet får vi vänta på ett tag till. 

Där pågår det en helt sanslös kvalbatalj mellan Gävle och Karlstad där det står 2-1 i matcher till Gävle efter gårdagens urladdning. Hela matchserien har varit en propagandashow för offensiv innebandy där första mötet slutade 11-10 till Karlstad efter inte mindre än två stora upphämtningar av Karlstad i matchen. I returen i Karlstad blev det lite mindre målsnålt och bara 12 mål när Gävle kvitterade i matcher efter en 7-5 vinst. 

Igår ledde Karlstad med 6-1 men tappade och förlorade till slut med 10-7 efter att Gävle gjort två mål i öppen kasse. 

– Haha, ja men verkligen, det är sjuka möten mellan två lag som gillar att göra mål. Karlstad är ett fantastiskt lag i mina ögon, det känns som att de har en bra lagsammanhållning efter incidenten de hade i höstas. Utöver det så sticker jag ut hakan och säger att de har allsvenskans bästa powerplay, säger Gävles Nicklas Gustafsson till Innebandymagazinet.

Fyra minuter in i andra perioden gjorde Karlstad 6-1 igår men sedan hämtar ni ikapp till 6-6 innan perioden var över. Sedan vinner ni sista perioden med 4-1. Vad låg bakom vändningen?

– Ja, vi går in i matchen och tror återigen att vi är några superstjärnor så vi skäller ut varandra i periodpaus och kommer ut som ett nytt lag.

Men den största orsaken till vändningen var nog inte utskällningen utan de faktum att Gävle har ett gudomligt bra radarpar just nu och Billy&Nille-show drabbade Karlstad på värsta tänkbara sätt. Billy Nilsson och Gustafsson gjorde båda två 4+3 igår och tillsammans har nu superduon gjort 35 poäng i kvalet. 

– Ja, det har blivit så. Både jag och Billy gillar ju att spela innebandy med boll och inte världens största fans av försvar. Vi hittar varandra bra därute och har kul ihop. 

Hur går tankarna inför match fyra nere i Karlstad på onsdag?

– Jobbet ska göras, Karlstad spelar med kniven mot strupen. Man kan inte åka ner dit och vara avslappnade och ta saker för givet. Det är hårt jobb i alla situationer som gäller.


Highlights: Gävle-Karlstad 10-7

Den här artikeln handlar om: