RIG Umeå class of 03
Stina Johansson, Cajsa Alm och Ella Johannesson
Foto: Tomas Brandt Wangel/RIG Umeå
#ibsilly

Här spelar RIG Umeås damer födda -03 nästa säsong

ANNONS

Åtta av laget spelare har blivit presenterade av SSL-lag hittills.

I år är det 03:ornas tur att ta studenten och en majoritet av RIG Umeås spelare i berörd åldersklass har redan skrivit på för SSL-lag – nedan finner du samtliga spelare som presenterats av sina nya lag i högstaligan.

Thea Löfborg

Position: Forward

Moderklubb: Fröjereds IF

Klubb: Pixbo Wallenstam 

Kommentar: När vi pratar om att bygga trupper för att vinna titlar så vill vi inte endast ha spelare med skills och färdigheter utan även vinnarskallar och karaktärer med högt uppsatta mål. I den bilden passar Thea perfekt in. I henne får vi en forward som inte bara sitter inne på väldigt goda innebandykvaliteter utan även en forward som är otroligt ambitiös med en vilja att ständigt utvecklas  – sportchef Philip Bringestedt.

Juni Söderqvist

Position: Back

Moderklubb: Almunge IK

Klubb: Thorengruppen IBK 

Kommentar: Juni är en snabb och aggressiv back som vill spela bollen framåt och vara kreativ. I vårt offensiva och fartfyllda spel har hon alla möjligheter att utvecklas till stjärnback i framtiden  – sportchef Jocke Sjöström.

Cajsa Alm

Position: Center

Moderklubb: Ersmarks IK

Klubb: Thorengruppen IBK 

Kommentar: Cajsa är en modern hybridspelare som kan användas på alla positioner. Hon har en kaptensaura i allt hon gör och hon är extremt seriös och målmedveten. Hon gör sin omgivning bättre men vi ska jobba med att få henna att vilja skina mer själv  – sportchef Jocke Sjöström.

Ella Johannesson

Position: Center

Moderklubb: Växjö IBK Utveckling

Klubb: Endre IF 

Kommentar: Vi är stolta att presentera Ella Johannesson från RIG Umeå som vårt nästa nyförvärv. Ella som var och besökte klubben nyligen gjorde ett stort avtryck på samtliga. Att Ella väljer att fortsätta sin innebandykarriär hos oss är väldigt glädjande – Endres sportkommitté.

Hanna Modigh

Position: Back

Moderklubb: Täby IS IBF

Klubb: Warberg IC 

Kommentar:Hanna passar perfekt in på det vi söker för att utveckla det här laget till nästa nivå. Ung, ambitiös och bolltrygg som gillar att bidra offensivt. Lägg därtill en fantastisk personlighet som på olika sätt kommer att bidra till en bra stämning i gruppen. Så jag är väldigt glad över att Hanna valde Warberg för sin fortsatta utvecklingsresa. – klubbchef Emil Risberg.

Stina Johansson

Position: Back

Moderklubb: Fagerås BK

Klubb: Warberg IC

Kommentar: Stina är en duktig tvåvägsback som är oerhört stark i duellspelet utan boll och som gärna agerar spelfördelare i spelet med boll. Hon har ett bra skott som hon gärna använder från sin backposition. Att hon tar studenten som lagkapten på Riksinnebandygymnasiet visar även hur fina ledaregenskaper hon besitter. Så att Stina har valt Warberg känns oerhört kul och glädjande – klubbchef Emil Risberg.

Hilma Ahnlund

Position: Forward

Moderklubb: Gullänget-Kroksta IBS

Klubb: Warberg IC

Kommentar: Hilma är nog en av de mest tekniska spelarna som jag har sett. En högerforward som producerar poäng och som är oerhört sevärd i sina bästa stunder. När Hilma är klar med sin rehab så kommer hon att vara en oerhört viktig spelare för oss i det offensiva spelet. Så jag är jätteglad över att hon har valt att fortsätta sin utveckling i Warberg och SSL – klubbchef Emil Risberg.

Maja Lindsjö

Position: Målvakt

Moderklubb: Sävar IBF

Klubb: Warberg IC

Kommentar: Det känns fantastiskt kul att redan nu ha klart med kommande säsongs målvaktsuppsättning i Maja och Hanna. Maja är en oerhört mogen och klok person som nu väljer att prova vingarna utan för Umeå för första gången. Hon har framtiden för sig och det ska bli spännande att följahennes utveckling hos oss. – klubbchef Emil Risberg.


Heta känslor när RIG Umeå avgör playoff 1

 

Den här artikeln handlar om: