Årets Rookie 2021/22
Foto: Idrottsfoto
Superligan

Han är årets rookie 2021/22 i SSL Herr

ANNONS

För 25:e året i rad har Innebandymagazinet i samverkan med Föreningen Svenska Superligan utsett årets rookie på herrsidan.

För andra gången på 25 år är det en spelare från FC Helsingborg som har blivit utsedd till årets rookie. Årets rookie 2021/22 heter Oscar Johansson,   

Motivering: Oscar har anpassat sig snabbt till det högre tempot i Svenska Superligan. I slutspelslaget Helsingborg har han fått stort förtroende och har vågat spela sitt spel på backpositionen, där han lever mycket på sin fantastiska blick för spelet. Enormt trygg med bollen och hittar smarta passningsvägar samtidigt som han är säker i sin positionering på planen. Oscar har alla förutsättningar för att bli en stjärnback i världens bästa liga på sikt.

Helsingborgstalangen finns nu med i en exkusiv skara av spelare så som Anders Hellgård, Mika Kohonen och Kim Nilsson för att nämna några av spelarna som vunnit priset tidigare. 

– Jag började spela innebandy som 5-åring och att nu bli utsedd till årets rookie i SSL är väldigt ärofyllt och overkligt att mitt namn nu finns på samma lista som så många legender, säger Johansson till Innebandymagazinet.

02-födde Johansson kommer från FBC Lerums talangfabrik och spelade ett par matcher i SSL med Pixbo Wallenstam på dubbellicens redan förra säsongen. Men när han valde att lämna moderklubben så blev det en flytt på dryga 25 mil till Helsingborg istället för nästgårds. 

– Att flytta till Helsingborg har varit ett bra val för mig. Jag fick direkt ett gott intryck av tränaren Niklas Pålsson  och de andra i klubben vilket var en avgörande faktor tillsammans att jag trodde att jag skulle få speltid.

Hur var det att flytta 25 mil till Skåne för att spela innebandy?

– Det är ett helt annat liv att bo ensam. Jag har växt som människa och som innebandyspelare under det här året.

Finns det någon match som känns extra viktig när du tänker tillbaka på din rookie-säsong?

– Min känsla är att jag kom in i SSL snabbt. Jag får tacka tränarna för det som trodde på mig. Min första känsla att jag på riktigt var med och bidrog till laget var nog borta mot Dalen i tredje omgången. Jag har gjort ännu bättre insatser efter den matchen men den var viktig för mig tänker jag.

Efter den här succédebuten, vad har du för mål för framtiden?

– Jag vill ta mig till A-landslaget. Dit vill jag komma. Jag vill uppleva och spela avgörande matcher i Sverige och internationellt. Spela SM-final och VM-final, det är dit jag strävar att ta mig till.

Du tillhör en riktigt innebandyfamilj?

– Ja, det måste jag erkänna. Pappa spelade och mina två farbröder. Jag och lillebror spelar liksom kusinen Noa.


TV: Storvretastjärnans drömmål - "Vad är det för mål?!"

Andreas Stefansson med matchens delikatess i första semifinalen mot Falun.

Den här artikeln handlar om: