Årets Rookie 2021/22
Foto: Idrottsfoto
Superligan

Hon är årets rookie 2021/22 i SSL Dam

ANNONS

För 21:a året i rad har Innebandymagazinet i samverkan med Föreningen Svenska Superligan utsett årets rookie på damsidan.

För andra gången är det en spelare från Jönköpings IK som har blivit utsedd då 2021/22 årets rookie heter Mira Markström. 

Motivering: Med teknik, fysisk styrka och skottkraft har Mira Markström slagit igenom med dunder och brak i SSL. Den 17-åriga forwarden blev snabbt en nyckelspelare i Jönköping och vann lagets interna poängliga med 9 mål och 15 assists, trots att hon missade 5 matcher. Att i så ung ålder anpassa sig så snabbt till spelet i världens bästa liga är helt unikt. Om Mira väljer att satsa vidare på innebandyn så har hon alla möjligheter att bli en världsstjärna på sikt.  

Jönköpingstalangen finns nu med i en exkusiv skara av spelare så som Anna Jakobsson, Josefina Eiremo, Anna Wijk och Emelie Wibron för att nämna några av spelarna som vunnit priset tidigare. 

– Verkligen extremt kul och en stor ära att ha fått det här priset och att jag nu finns med bland många otroliga spelare, det är häftigt, säger Markström till Innebandymagazinet. 

Vad säger du själv om din debutsäsong i Svenska Superligan?

– Det har gått ganska bra. Jag har spelat i ett lag som jag trivs i och presterat vilket jag är tacksam över. Jag fick mycket förtroende från börja och kunde direkt fokusera på att göra det som jag kan. Det var bara att gå in och göra jobbet och njuta. 

Varför har det gått så bra som det har gjort?

– Jag har anpassat mig till SSL-spelet. Det jag menar är att jag har hanterat farten i spelet och hur man ska välja när man ska passa eller skjuta.

Finns det någon match som känns extra viktig när du tänker tillbaka på din rookie-säsong?

– Den jag tänker först på är matchen mot Rönnby när jag fick göra tre mål. Det var en ganska skön känsla att få göra hattrick i SSL. Det var en dröm att få spela i SSL och att göra tre mål i en match var också ett kvitto på att jag kunde leverera på den här nivån.

Markström är född 2005 och är i och med det den yngsta spelaren någonsin som blir utsedd till årets rookie i SSL Dam. Men det är inte det enda som gör Markström unik utan hon är även en lika stor talang i ishockey där hon även har spelat i högstaligan under säsongen med HV71.  

– Familjen har varit otroligt viktigt för mig att få ihop allt med ishockeyn och innebandy - Utan dem hade jag inte kunnat dubbelidrotta och komma till alla matcher. I JIK är det Emma Thorsson som betytt mycket. 

Hur ska toppa det här nästa säsong?

- Fortsätta, gnugga på och bli ännu. Jag har dock inte bestämt vad jag ska göra nästa säsong än. 


TV: Mira Markströms nya klassaktioner

Jönköpings 16-åriga supertalang fortsätter göra succé i SSL.

 

 

Den här artikeln handlar om: