#ibsilly-nytt
Foto: Swiss Unihockey
#ibsilly

Alexander Rudd avbryter säsongen nere i Schweiz

ANNONS

Mitt under pågående kvalspel till högstaserien har Rudd och Ad Astra Sarnen kommit överens om att avbryta kontraktet med omedelbar verkan.

Den svenske storstjärnan Alexander Rudd som spelar i den schweiziska ligan NLA har i samförstånd med AD Astra Sarnen sagt upp sitt kontrakt mitt under kvalspelet för att hålla sig kvar i högstaligan. Rudd kommer inte att spela något mer med Astra i kvalet. 

– Klubben och den svenske stjärnanfallaren har avslutat kontraktet i samförstånd i slutet av mars. Han kommer inte längre att spela för Ad Astra Sarnen i kvalmatcherna mot Unihockey Basel Regio, skriver klubben på sin Instagram och fortsätter:

– Rudd spelade sin sista match på allvar i slutet av februari mot UHC Waldkirch St. I kvalspelet mot Unihockey Tigers var han frånvarande av hälsoskäl. Hans hälsa hindrade honom från att delta i träningar och ytterligare matcher. För att ge Rudd en chans att återhämta sig helt och hållet och bli fullt frisk igen har kontraktet nu avslutats i förtid.

Alexander Rudd hade egentligen kontrakt över nästa säsong också. Men för en drygt månad sedan började det cirkulera ett rykte om att Rudd var på väg tillbaka till Sverige och att Kalmarsund låg i förhandlingar med den före detta landslagsstjärnan. Rykten som Kalmarsunds sportdirektör delvis bekräftade för Innebandymagazinet.

– Det är väl lite överdrivna uppgifter, kan jag påstå. Vi har haft mer av en vänskaplig relation där vi har kollat av läget, hur allt står till och hur han har det nere i Schweiz. Men mer än så har det absolut inte varit, Vi har haft lite sporadiskt kontakt under alla år, även under hans år i Storvreta, i och med att vi har jobbat ihop i Falun under många år. Det har varit naturligt att ha kontakt med honom. Men det är bara för att kolla av läget och hur han mår. Han verkar trivas bra nere i Schweiz, det är kul att höra. Sist vi hade kontakt så lät det som han trivdes och mådde bra, framförallt på det personliga plant, sa Patrik Klockare Bäck till Innebandymagazinet för drygt en månad sedan. 

Totalt spelade Rudd 14 matcher med Ad Astra Sarnen och han gjorde 14 mål och 18 assist. 


TV: Stjärnan om pappan som hastigt gick bort - "Jättejobbig händelse"

Pixbo Wallenstams landslagsback Ida Sundberg: "Det har påverkat mig mycket"

 

 

 

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: