Växjö vann mot Pixbo Wallenstam
Montage
Matchrapport

Växjö vann på nytt mot Pixbo Wallenstam

ANNONS

Växjö har tagit kommandot mot Pixbo Wallenstam i SM-kvartsfinalen herr, efter vinst på hemmaplan med 7-1 (2-1, 1-0, 4-0). Växjö har greppet om matchserien, och leder med 3-2, och behöver bara en seger till för att ta sig till semifinal.

– En bra genomförd match av oss. Lite slarvigt i första perioden, men efterhand har vi mycket mer kraft än Pixbo. De såg riktigt slitna ut när de skulle jaga i tredje perioden, tyckte Växjös tränare Johan Schönbäck, efter matchen.

Pixbo Wallenstams tränare Thomas Hammar Andersson:

– I princip exakt samma matchbild som i de tidigare sju mötena med Växjö den här säsongen. Två olika spelsystem som möts och där resultaten spretat väldigt olika. Idag är ju Växjö lite effektivare än tidigare samtidigt som inte vi sätter de chanser vi jobbar fram för att vi inte orkar ikapp som vi gjort de senaste matcherna. Men vi tar det till en sjunde avgörande genom att vinna på tisdag.

Jesper Sankell gjorde fyra mål, övriga mål för hemmalaget gjordes av Samuel Folkesson Algman, Felix Göthberg och Manuel Maurer, målet för Pixbo Wallenstam gjordes av Fabian Lindbäck.

Lagen möts igen i Wallenstam Arena, tisdag 29 mars 19.15.

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Växjö tog sista chansen mot Storvretas Pixbo tog ny seger mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: