Foto: Svensk Innebandy
Svenska Superligan

SSL-domare fråntas sina slutspelsuppdrag

ANNONS

En SSL-domare betedde sig så illa på en ungdomsmatch att hen inte får döma några flera matcher denna säsong.

Igår kväll fick Innebandymagazinet uppgifter om att en SSL-domare som ska döma i slutspelet hade stängts av resten av säsongen efter en incident i en ungdomsmatch tidigare på dagen där SSL-domaren var ledare. Uppgifter som Svenska Innebandyförbundets domarkoordinator Mattias Linell delvis bekräftar.

– Vi kan bekräfta att den aktuella domaren inte kommer att tilldelas några uppdrag under slutspelet. Avstängd inom idrotten blir man för brott mot Riksidrottsförbundets stadgar kapitel 14. Det är inte utifrån tillgänglig information aktuellt i det här fallet och domaren är därför inte avstängd. Dock saknas just nu förtroende för denne i rollen som SSL-domare och kommer därför inte att tilldelas några uppdrag under den närmaste tiden, säger Linell till Innebandymagazinet. 

Vad var det som hände?

– Utan att gå in på exakta detaljer, så har domaren under ett ledaruppdrag på ungdomsnivå, i samband med match, uppträtt på ett sätt mot sina domarkollegor som strider mot Svensk Innebandys värderingar och inte är förenligt med förtroendeuppdraget att vara SSL-domare.

SSL-domaren skulle ha dömt i det pågående slutspelet men kommer nu inte att tilldelas några flera matcher den här säsongen. Att det försvinner en slutspelsdomare är dock inget som ställer till några större problem. 

– I det stora hela påverkas inte domartillsättningen av slutspelet i någon större utsträckning. Domare blir sjuka, skadade eller faller bort av andra anledningar varje säsong.

Hur ser ni på förbundet på att en SSL-domare beter sig så här mot yngre kollegor istället för att föregå med gott exempel?

– Att vara SSL-domare är ett av de finaste förtroendeuppdragen man kan inneha inom Svensk Innebandy och med det kommer ett stort ansvar att vara en förebild. Vi ser självklart allvarligt på detta, vilket våra åtgärder också visar.

Innebandymagazinet har varit i kontakt med SSL-domaren som valt att inte kommentera händelsen. 


TV: "Det gick knappt att prata med honom i en veckas tid"

Casper Backby om Alexander Galante Carlströms storhet.

 

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: