Lund Elit vann mot Täby
Montage
Matchrapport

Underläge mot Täby – då vände Lund Elit och vann

ANNONS

Bortalaget Täby hade greppet efter första perioden och ledde med 2-0 i Superligan SSL dam. Men Lund Elit vände på matchen och vann till slut med 8-6 (0-2, 5-0, 3-4).

– Vi började nervöst och stelt men i andra perioden fick vi till att vi kunde släppa och bara köra och trycka full fart framåt. Med en bra forchecking lyckades vi vinna bollen högt upp i banan och kunde där göra fem mål i andra. Inför tredje så fortsatte vi med mycket fart och stress och fick till det bra. Sedan tog Täby ut målvakten och spelade 6-5 och fick ett bra flyt i det. Men de sista två minuterna stängde vi ner dem bra. Otroligt skönt alla klara kontraktet efter vår dåliga start på säsongen, kommenterade Lund Elits tränare Jörgen Hammer.

I början av matchen var Täby starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål i mitten av perioden av Josefin Ulvhag och Sara Johnsson. I andra perioden var det i stället Lund Elit som hade övertaget. Laget vann perioden med hela 5-0 och ställningen efter två perioder var 5-2.

Lund Elit startade också tredje perioden bäst. Laget gick från 5-2 till 6-2. Men Täby svarade och gjorde 6-3.

Därefter var det dock Lund Elit som avgjorde. Laget gjorde först 7-3 och sen kom också 8-3 med sex minuter kvar att spela genom Isa Mattsson. Täby hann få in tre mål i slutet och slutresultatet blev 8-6.

Serien är nu färdigspelad. Lund Elit slutar på tolfte plats, och Täby på tionde plats.

Matchrapporter: 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Pixbo Wallenstam lyckades bärga segern mot IBK Lund Täby avgjorde matchserien mot Endre

Den här artikeln handlar om: