Warberg vann mot Jönköping

Ryck i sista perioden avgjorde för Warberg hemma mot Jönköping

En jämn match mellan hemmalaget Warberg och gästande Jönköping avgjordes först i tredje perioden. Då drog Warberg ifrån och vann matchen i Superligan SSL dam med 5-3 (1-2, 1-0, 3-1).

– En match som vi gärna ville vinna för att säkra kontraktet på egen hand. Det fanns en del anspänning såklart när matchen är av den betydelsen. Men laget jobbade väldigt hårt under matchen och till slut kom belöningen och jag tycker också att vi vinner rättvist, kommenterade Warbergs assisterande tränare Kent Göransson efter matchen.

Jönköping tog ledningen efter 8.20, genom Mira Markström på pass av Alma Kilpeläinen.

Warberg kvitterade till 1-1 efter 13.40, genom Camilla Halldén framspelad av Alice Bengtsson.

Jönköping tog ledningen på nytt efter 18.09, genom Emma Thorsson på pass av Mira Markström.

Efter 1.11 i andra perioden slog Cecilia Habib Westh till, framspelad av Sanna Olsson och kvitterade för Warberg. Warberg hade övertaget i tredje perioden. Laget gick upp till 3-2 innan Jönköping kvitterade.

Därefter handlade dock allt om Warberg och matchen slutade 5-3.

Jönköpings Mira Markström stod för tre poäng, varav ett mål. Warbergs Camilla Halldén gjorde två mål och totalt tre poäng.

Resultaten i sista omgången innebär att Warberg slutar på elfte plats och Jönköping på 14:e plats. Jönköping åker ur serien.

Matchrapporter: Straffar avgjorde – Täby vann mot Warberg Warberg besegrade Lockerud/Mariestad efter Hilma Ahnlunds dubbel Underläge i tredje perioden – då vände Partille D1 och vann Warberg segrare hemma mot Åkersberga IBF – Ida Sundberg matchvinnare Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot Växjö IBK