Foto: Svensk Innebandy
Internationellt

Oscar Lundin blir förbundskapten

ANNONS

Storvreta-tränaren tar över Schweiz damlandslag.

Oscar Lundin har under de senaste åren varit involverad i schweizisk landslagsinnebandy i olika roller. Nu får han en ny post – den tyngsta man kan få: Lundin blir nämligen ny förbundskapten för Schweiz damlandslag.

Han tar över efter Rolf Kern, som lämnat för att bli assisterande förbundskapten i herrlandslaget. Schweiz tog hem bronset i VM 2021 och har tagit medalj i de fem senaste mästerskapen.

Lundin, som även tränat schweiziska herrlaget Alligator Malans, kommer samtidigt fortsätta arbeta som huvudtränare för Storvreta.

− Det ska bli jätteroligt. Att fortsätta kunna samköra Storvreta IBK ihop med Schweiz var min förhoppning, säger Oscar Lundin till klubbens hemsida.

Under den senaste tiden har det också stått klart att Åsa Karlsson och Lasse Kurronen fortsätter som förbundskaptener för Sverige respektive Finlands landslag. 


TV: Tobias Gustafssons viljemål avgjorde VM-finalen

Brytning, offensiv tackling och tryckte in bollen! Återupplev Tobias Gustafssons otroliga 5-4-mål i VM-finalen mot Finland.

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.


Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)


Den här artikeln handlar om: