Svenskt Rekord
Så här glad blev Lucas Bernhardsson när han avgjorde matchen
Foto: Andreas Joakimson
Superligan

Två svenska rekord i slutomgångarna

ANNONS

Vi fick se samma rekord slås två gånger fast av olika lag i helgen. Dels av Jönköping i SSL och dels av Lockerud Mariestad i Dam2an.

En av de största snackisarna från slutomgången i SSL Herr var Dalens genomklappning mot Jönköping. Dalen behövde ta tre poäng mot tabellnian Jönköping för att säkra slutspel och om man inte gjorde det skulle istället Pixbo ta slutspelsplatsen. 

 Allt såg ut att gå Dalens väg som ledde med 3-0 och 4-1 inför sista perioden. Men Umeålaget klappade ihop fullständigt i slutet av matchen och förlorade sista perioden med hela 0-7. Dalens bedrift att tappa sista perioden med sju bollar har det diskuterats kraftigt om på sociala medier men det har inte snackats så mycket om Jönköpings bedrift vilket är konstigt med tanke på att de slog ett 20 år gammalt rekord. 

19.11 Dennis Svensson 5-4
19.41 Dennis Svensson 6-4
19.52 Lucas Bernhardsson 7-4
19.55 Lucas Bernhardsson 8-4

Det ser ut som jönköpingskidsen i alla fall hade koll på rekordet med tanke på kön till autografskrivningen efter matchen. Foto: Andreas Joakimson

Jönköping gjorde fyra mål, varav tre i öppen bur, på 44 sekunder vilket är nytt rekord i högstaserien på herrsidan. Det tidigare rekordet för kortast tid mellan fyra mål av ett lag var på 52 sekunder från mötet mellan Hudik/Björkberg och Örnsköldsvik 2002.

Jönköping var dock inte ensamma om att slå detta rekord i helgen utan även IBK Lockerud Mariestads Dam2an-lag lyckades med denna bedrift. Dock tog det bara 30 sekunder för Lockerud att slå rekordet för kortast tid mellan fyra mål av ett lag i distriktsserierna på damsidan. Extra imponerande att man gjorde detta i första perioden mot Wårgårda/Alingsås. Det vill säga att de gjorde fyra mål med målvakt i buren. Det tidigare rekordet var på 46 sekunder i mötet mellan IFK Dannemora och Rimbo IBK 2008. 

18.32 Agnes Roslund
18.44 Filippa Wirén 
18.48 Stina Kampe
19.02 Filippa Wirén


Highlights: Jönköping-Dalen 8-4

 

 
 

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: