IBF Dalen vann mot Örnsköldsvik IB

Uddamålsseger för IBF Dalen som besegrade Örnsköldsvik IB

Det blev uddamålsseger för hemmalaget IBF Dalen i matchen mot Örnsköldsvik IB i Umeå Energi Arena. Laget vann söndagens match i Allsvenskan norra dam med 6-5 (3-1, 1-2, 2-2). Sandra Nilsson stod för IBF Dalens avgörande mål 14.35 in i tredje perioden.

– Vi startade matchen med bra passningsspel och vi skapade flera bra chanser och ledde rättvist, men Ö-vik träffade bättre med sin höga press efter det, vilket gjorde att vi fick svårt att stå emot. Sista målet gjorde vi i powerplay och krigade efter det hela vägen in, kommenterade IBF Dalens tränare Håkan Wirtala efter matchen.

Örnsköldsvik IB:s tränare Tommy Häggström om matchen:

– Vi fick en dålig start på matchen, men vi krigade på och kom i fatt, men åkte på en utvisning som de lyckades göra mål på.

IBF Dalen var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 3-1.

I andra perioden var det i stället Örnsköldsvik IB som hade greppet. Laget vann perioden med 1-2 och ställningen efter två perioder var 4-3.

IBF Dalen inledde tredje perioden med att göra 5-3 genom Moa Kruuka, innan Örnsköldsvik IB svarade, och gick ikapp. Kvitteringen stod Tindra Byström för framspelad av Julia Olsson efter 12.03.

I slutminuterna var det dock IBF Dalen som nådde längst. Sandra Nilsson gjorde matchavgörande 6-5 efter 14.35, på pass av Elsa Zettergren.

Resultaten i sista omgången innebär att IBF Dalen slutar på femte plats och Örnsköldsvik IB på tredje plats.

Matchrapporter: IBF Dalen till kvalspel efter förlust mot Umeå City Emilia Andersson tvåmålsskytt för IBF Dalen i segern mot Sundsvalls IBF Örnsköldsvik IBF hade målfest borta mot IBF Dalen Saga Ragnvaldsson tvåmålsskytt för IBF Dalen i segern mot Gamla Stan Hanna Kristoffersson i målform när IBK Dalen vann mot IBF Dalen