landslaget
Foto: Svensk Innebandy
Landslaget

Sveriges förbundskaptensfråga har fått sitt svar

ANNONS

Klart: Hon leder Sverige över VM 2023.

Åsa ”Kotten” Karlssons kontrakt som svensk förbundskapten löpte ut i februari, men nu står det klart att hon fortsätter på posten ytterligare – det meddelade hon i Svensk Innebandys studiosändning på Innebandy.tv under lördagen. 

Åsa Karlsson Foto: Svensk Innebandy

Det nya kontraktet sträcker sig över VM 2023, som avgörs i Singapore.

Det har hittills blivit två VM för Karlsson, som tog över rollen i mars 2018, och båda mästerskapen slutade med svenskt guld. 

– Det känns otroligt bra att vi nu förlängt med Åsa och kan satsa fullt ut mot det stora målet att vinna VM-guld i Singapore 2023. Åsa är en fantastisk ambassadör för Sverige och hon har en stor passion för vår sport. Hon står för ett tydligt ledarskap, ställer krav på sin omgivning och har ett starkt driv för utveckling. Hon är vidare också en lagspelare, som genom delaktighet och samverkan försöker få ut det bästa från alla i teamet och hon har en stor omtanke för människan och inte bara dennes prestationer. Jag är stolt över att ha Åsa i teamet, säger landslagschefen Sofie Andersson i ett pressmeddelande.

Åsa Karlsson:

– Det känns väldigt inspirerande och fantastiskt roligt att få fortsätta den här resan och vara en del av Svensk Innebandy och den här ledarstaben. Jag är oerhört stolt och tacksam att jag får fortsätta jobba med det bästa jag vet, innebandy på högsta nivå.

Det är inte bara “Kotten” som förlänger – samma gäller även för Josefina Eiremo (team manager), Per Tjusberg och Joel Rauswall. De två sistnämnda byter roller med varandra, där Tjusberg blir läktarcoach samtidigt som Rauswall blir ny assisterande förbundskapten.
 


Highlights från finalen i senaste SDF-SM för 04:or

Se alla målen från tjejfinalen i SDF-SM mellan Västsvenska och Stockholm (2-5).

Den här artikeln handlar om: