Sundsvalls IBF förlorade mot Dalen

Ryck i sista perioden avgjorde för Dalen borta mot Sundsvalls IBF

En jämn match mellan hemmalaget Sundsvalls IBF och gästande Dalen avgjordes först i tredje perioden. Då drog Dalen ifrån och vann matchen i Allsvenskan norra dam med 9-7 (0-3, 4-1, 5-3).

Dalens tränare Caroline Stattin:

– En fysisk match där vi visar att vi även kan komma tillbaka från underläge. Vår start i tredje perioden med fyra raka mål fram till 8-4 skulle jag säga blev avgörande.

Sundsvalls IBF spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom två mål av Sabrina Strandberg och ett mål av Felicia Höglund. Dalen förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 1-4 och ställningen efter två perioder var 4-4.

Dalen startade också tredje perioden bäst. Laget gick från 4-4 till 4-8. Men Sundsvalls IBF svarade och gjorde 6-8.

Därefter var det dock Dalen som avgjorde. Laget gjorde 6-9 med tre minuter kvar att spela genom Hanna Berglund på pass av Victoria Ström. Sundsvalls IBF hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 7-9.

Felicia Höglund gjorde tre mål för Sundsvalls IBF och spelade dessutom fram till ett mål och Sabrina Strandberg gjorde tre mål. Dalens Olivia Isaksson gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Resultaten i sista omgången innebär att Sundsvalls IBF slutar på fjärde plats och Dalen på andra plats. Dalen är klart för kvalspel.

Matchrapporter: Sundsvalls IBF vann mot IBK Luleå Emma Sarkkinen het när IBK Dalen besegrade Örnsköldsvik IBF IBK Dalen säkrade seriesegern efter 6-5 mot RIG Umeå Emilia Andersson tvåmålsskytt för IBF Dalen i segern mot Sundsvalls IBF Sundsvalls IBF segrade i toppmötet mot IBK Dalen