Gävle GIK vann mot Hudik/Björkberg
Montage
Matchrapport

Gävle GIK kvalklart efter seger mot Hudik/Björkberg

ANNONS

Efter en bra säsong i Allsvenskan norra herr är Gävle GIK nu klart för kval till Superligan. Det efter seger, 10-7 (2-1, 3-4, 5-2), på hemmaplan mot Hudik/Björkberg.

– En svår match på förhand då vi hade allt att förlora. Till slut vinner vi rättvist vilket är skönt, och ett fint kvitto att föreningen är på rätt väg, tyckte Gävle GIK:s tränare Jonas Pettersson, efter matchen.

Hudik/Björkbergs tränare Daniel Holm tyckte så här om matchen:

– En jämn match som hade kunnat sluta hur som helst. Gävle hade betydligt mer att spela för och spelade mer desperat än vad vi gjorde och det var nog den detaljen som blev avgörande.

Matchen var jämn ända till den tredje perioden. Där avgjorde Gävle GIK.

Viktor Karles-Karlsson och Alexander Lind gjorde två mål var för Gävle GIK. Övriga mål för hemmalaget gjordes av Tobias Söderberg 2, Nicklas Gustafsson, Filip Lindberg, Billy Nilsson och Oskar Strand Söderholm, målen för Hudik/Björkberg gjordes av Jakob Jonsson 2, Alexander Hallvars Persson, Pelle Hedlund, Viggo Lärnvåg, Filip Nilsson och Jesper Wiklund.

Resultaten i sista omgången betyder att Gävle GIK slutar på tredje plats i tabellen, och Hudik/Björkberg på nionde plats.

Matchrapporter: Förlust för Gävle GIK mot Järfälla Bele med 7-11 Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK Adrian Olsson det stora utropstecknet när Gävle GIK slog Älvsjö Efter sex förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Gävle GIK Fiaskosäsong för Gävle GIK – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: