Visby IBK vann mot Tullinge

Dålig start sänkte Tullinge mot Visby IBK

Tullinge gjorde en dålig första period på bortaplan mot Visby IBK i Allsvenskan norra herr, som redan efter första perioden ledde med 4-1. Tullinge arbetade sig närmre, men förlorade matchen med 7-6 (4-1, 1-0, 2-5).

– Svårt att säga, vi hade alla förutsättningar på plats för en bra insats men vi bjuder på för många enkla misstag vilket gör att hemmalaget bara har att tacka och ta emot. Sista 30 minuterna spelar vi betydligt bättre men det räcker inte idag, kommenterade Tullinges lagledare Urban Sandgren.

Visby IBK tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 4.19 genom John Pettersson innan Tullinge kvitterade.

Därefter handlade dock allt om Visby IBK och innan perioden var över hade laget ryckt åt sig ledningen med 4-1. Efter 16.05 i andra perioden slog Markus Jovic till på nytt, på pass av Wilmer Viinamäki och ökade ledningen för Visby IBK. Tullinge förde spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 2-5 men Visby IBK kunde hålla undan och vinna matchen med 7-6.

Noterbart är att Visby IBK:s Wilmer Viinamäki hade tre assists och Markus Jovic gjorde tre mål.

Det här betyder att Visby IBK slutar på sjätte plats, och Tullinge på sjunde plats.

Matchrapporter: Islossning i tredje – Visby vann klart mot RIG Umeå Tullinge är klar seriesegrare efter seger mot RA19 Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK Tre klara poäng för Visby mot Järfälla Bele Tullinge vann – klart för kval till Allsvenskan