Fagerhult Habo vann mot Lillån

Stark seger för Fagerhult Habo i toppmatchen mot Lillån

Det var två topplag som möttes i Allsvenskan södra herr på lördagen. Och det slutade med seger för hemmalaget Fagerhult Habo, som besegrade Lillån med 6-3 (1-2, 1-1, 4-0).

– Stark seger av oss där vi vänder underläge. Tuff match mot ett bra Lillån. Skönt att ta med oss en bra känsla inför kvalet, kommenterade Fagerhult Habos tränare John Widlert.

Lillåns lagledare Joakim Björnstad:

– En ganska avslagen historia. Båda lagen var ju klara för kval innan. Nu blir det spännande i ett kval.

Lillån startade matchen vassast. Laget ryckte åt sig en 0-2-ledning genom mål av Vincent Asplund och Erik Nilsson innan Fagerhult Habo svarade och gjorde 2-1 genom William Strömfeldt. Efter 1.14 i andra perioden slog Jesper Ekström till, på pass av Filip Åkerblom och kvitterade för Fagerhult Habo.

Lillåns Axel Veress gjorde 2-3 efter 3.33 framspelad av Martin Rönnklint.

Fagerhult Habo gjorde dock fyra raka mål och gick från underläge 2-3 till ledning med 6-3. Det sista målet kom med 7 sekunder kvar av matchen. Därmed tog laget en säker seger.

Fagerhult Habos Jesper Ekström stod för tre poäng, varav två mål och Robin Raske gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål.

Serien är nu färdigspelad. Fagerhult Habo slutar på andra plats, och Lillån på fjärde plats. Båda lagen är därmed klara för kvalspel uppåt.

Matchrapporter: Uddamålsseger för Strängnäs som besegrade Lillån IBK Fiaskosäsong för Partille – som åker ur serien Revansch och tre poäng för Lillån IBK Fagerhult Habo får sikta på kval trots seger mot Fristad Fagerhult Habo vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Lund Elit