Kumla IBK förlorade mot IBF Borlänge

Missat kval för IBF Borlänge trots seger mot Kumla IBK

Trots seger, 9-7 (2-1, 3-2, 4-4), på bortaplan i division 1 mellersta herr mot Kumla IBK står det klart att IBF Borlänge missar Allsvenskan. Det blev klart på lördagen.

Kumla IBK:s lagledare Björn Otter:

– En jämn och tuff match. Lite för mycket misstag som väger över till Borlänge. Men överlag en klart godkänd insats av oss!

IBF Borlänge startade matchen bäst. Laget ryckte åt sig ledningen med 0-2, genom mål av Markus Nalen och Jonathan Sundberg innan Kumla IBK svarade och gjorde 2-1 genom Ludwig Eriksson. IBF Borlänge var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter två perioder var 3-5.

Tredje perioden slutade 4-4 och IBF Borlänge vann matchen med 9-7.

Noterbart är att Jonathan Sundberg gjorde tre mål för IBF Borlänge och totalt fem poäng och Hampus Morelius stod för tre poäng, varav ett mål. Dessutom att Kumla IBK:s Hampus Håkansson hade tre assists och Ludwig Eriksson gjorde tre mål.

Det här betyder att Kumla IBK slutar på elfte plats, och IBF Borlänge på femte plats.

Matchrapporter: IBF Borlänge vann – klart för kval till Allsvenskan IBF Borlänge utklassade LI20 IBF – vann med 10-0 Rasbo för starka – IBF Borlänge föll i förlängningen Islossning i tredje – IBF Borlänge vann klart mot Runsten IBF Borlänge vann mot Sandvikens AIK