Linköping vann mot Storvreta

Linköping slog Storvreta på hemmaplan

Linköping vann mötet i Superligan SSL herr på hemmaplan mot Storvreta, med 6-3 (2-1, 2-0, 2-2).

Segern var Linköpings sjätte på de senaste sju matcherna.

Linköping startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 03.16 slog Matej Jendrisak till.

Storvreta kvitterade till 1-1 efter 6.13, genom Victor Andersson.

Linköping tog ledningen på nytt efter 9.33, genom Martin Karlsson framspelad av Simon Palmén.

Linköping startade andra perioden bäst och gick från 2-1 till 4-1 genom mål av Jesper Alm och Martin Karlsson. Storvreta reducerade dock till 4-2 genom Victor Andersson efter 11.07 i tredje perioden.

Med 28 sekunder kvar i perioden ökade Linköping på till 5-2, på nytt genom Martin Karlsson.

Storvreta reducerade dock till 5-3 genom Albin Sjögren när bara en minut återstod att spela, och skapade spänning i slutet av matchen.

Linköping kunde dock avgöra till 6-3 med en sekund kvar av matchen genom Oskar Seth.

Noterbart är att Linköpings Martin Karlsson gjorde tre mål.

Resultaten i sista omgången betyder att Linköping slutar på fjärde plats i tabellen, och Storvreta på femte plats. Båda lagen är därmed klara för slutspel.

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö