Skälby vann mot Surahammar

Klart nu: Surahammar åker ur serien efter ny förlust

Hela säsongen har varit tung för Surahammar. På lördagen blev det klart att laget åker ur division 1 mellersta herr efter ännu en förlust, 3-4 (1-2, 1-1, 1-1) borta mot Skälby.

Skälbys tränare Martin Nilsson tyckte så här om matchen:

– En tillknäppt tillställning där vi inte gör någon minnesvärd insats. Vi vinner matchen men de räcker tyvärr inte till serieseger så vi får se vilket motstånd vi får i kvalet.

Första perioden var jämn. Surahammar inledde bäst och tog ledningen genom Marcus Jonsson efter 2.15, men Skälby kvitterade genom Marcus Kaipainen. Och Skälby hann också ta ledningen, genom Emil Eriksson. Skälby tog ledningen med 3-1 genom Isac Berglund efter 11.15 i andra perioden och kom allt närmare segern.

Surahammar reducerade dock till 3-2 genom William Schlugi efter 12.46. Skälby gjorde 4-2, åter igen genom Isac Berglund efter 8.46 i tredje perioden.

Andreas Wahlgren reducerade förvisso, men närmare än 4-3 kom inte Surahammar.

Det här betyder att Skälby slutar på andra plats i tabellen.

Matchrapporter: Djurgården måste kvala efter oavgjort mot Skälby Målfest för Berg hemma mot Surahammar Skälby vann klart borta mot Sirius Jonsson och Engström säkrade segern för Surahammar mot Lidköping Ryck i sista perioden avgjorde för Tyresö Trollbäcken borta mot Skälby