#ibsilly
Thea Löfborg och Pascal Michel.
Foto: Pixbo Wallenstam och Swiss Unihockey
#ibsilly

Bekräftade värvningar av SSL-lagen inför nästa säsong

ANNONS

Här är de nyförvärv som presenterats av lagen i damernas och herrarnas Superligan till 2022/23.

Måns Parsjö Tegnér

Från Dalen till Storvreta

Den landslagsmeriterade målvakten lämnar Dalen efter sju säsonger för spel i jätten Storvreta. Övergången blev något kontroversiell då Storvreta redan hade Viktor Klintsten i laget, och han kände sig felbehandlad av klubben då han fick läsa om nyheten i media först.  

Alexander Ljungström

Från RIG Umeå till Dalen

Kan komma att slåss med succémålvakten Anton Grönlund om rollen som ny förstamålvakt i Dalen efter Parsjö Tegnérs farväl. Kommer från Stockholm och har meriter från U19-landslaget. 

Wilmer Entall

Från RIG Umeå till Dalen

Sundsvall-fostrad center som likt två av hans lagkamrater i RIG väljer spel i Dalen framöver. Beskrivs som en bra bollbehandlare som är duktig att sätta medspelarna i bra lägen. Har gjort U19-landskamper.

Vilmer Åsenstam

Från RIG Umeå till Dalen

Jämtlänning som har skrivit på ett treårskontrakt med Dalen. Har sina styrkor i det offensiva spelet och säger själv att han allltid försöker vara ”ett konstant hot”. Har även han spelat i U19-landslaget.

Pascal Michel

Från Köniz till Mullsjö

Högerfattad forward som var med i Schweiz VM-trupp. Har ett fint poängsnitt i den inhemska ligan (29 på 23 matcher den här säsongen) och är fortfarande ung, 22 år. Kan bli en publikfavorit i Nyhemshallen med sin fart och sitt vassa skott.

Gabriel Erol

Från RIG Umeå till Team Thorengruppen

Har en bakgrund i Kalmarsunds akademi men Erol valde istället att stanna kvar i Umeå. Var med i U19-VM förra året och är en center som är bra i båda riktningarna av spelet, men de främsta styrkorna sitter i offensiven.

Sebastian Theorin

Från RIG Umeå till Team Thorengruppen

RIG Umeås nuvarande lagkapten följer med sin medspelare Erol till Team Thorengruppen nästa säsong. Spelar back och var även han med i U19-VM-truppen förra året. Bemästrar det mesta på planen och kan göra stort avtryck redan under sin debutsäsong.

André Andersson

Från Zug till Växjö

Många svenskar ser ut att ansluta till Zug nästa säsong men landslagsmeriterade André Andersson tar det omvända steget, och återvänder till sin tidigare klubb Växjö nästa säsong.

Filip Norman

Från Team Thorengruppen Ungdom till Team Thorengruppen

Back som avancerar i Thorengruppen, från division 1-laget till SSL. Född 2004 så han lär stå på tillväxt ett tag,  då han dessutom kommit tillbaka från en jobbig skada, men kan gå en fin framtid till mötes som en offensiv back.

Thea Löfborg

Från RIG Umeå till Pixbo Wallenstam

Presenterades nyligen som Pixbos första värvning till kommande säsong. Har producerat bra med poäng i RIG och fått beröm för både sitt spel och sin inställning. Har meriter från U19-landslaget.

Maja Lindsjö

Från RIG Umeå till Warberg

Blev utsedd till bästa målvakten i sin JAS-serie nyligen. Har spenderat hela karriären i Umeå då hon innan tiden på RIG även representerade Sävar, Thorengruppen och IKSU. Kommer utgöra ena delen av Warbergs målvaktsuppsättning nästa säsong, ihop med Hanna Svensson.


TV: Har JAS blivit en slutdestination för många talanger?

Pandeldiskussion med Magnus Fredriksson, Urban Karlsson och Ulf Andersson.

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.


Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)


Den här artikeln handlar om: