Allsvenskan västra

Highlights: Västerås-Skoghall 6-3

Se alla målen från "kvalfinalen" i Allsvenskan Västra mellan Västerås och Skoghall.

Förutsättningarna inför matchen var glasklara. Vid två poäng skulle Västerås säkra sitt första SSL-kval någonsin men skulle Skoghalls ta minst två poäng skulle de fortfarande ha chansen att snuva Västerås på kvaldrömmarna.

Skoghall började bäst och hade en 2-0 ledning innan Västerås vaknade till liv. I Slutet av andra perioden tog Västerås ledningen för första gången i matchen med 3-2. Sedan gick det lång tid innan Skoghall kvitterade till 3-3 med tre och en halv minut kvar. Ett mål som inte gav Skoghall mer energi utan istället tände det till hemmalaget som gjorde tre snabba mål inom loppet av två minuter. Ett ryck som betydde att Västerås är klara för sitt första SSL-kval.

– Vi börjar nervöst men växer in i första perioden men Skoghall är det bättre laget i den perioden. De följande 40 minuterna är vi till helheten sätt det bättre laget och 6-3 är ett relevant resultat i denna match. Vi är utifrån detta resultat klara för kval och det är vi grymt stolta över, tyckte Västerås IBS:s tränare Per-Inge Hellman, efter matchen.

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.

Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)