Foto: Roland Osbeck
Allsvenskan östra

Så slutar söndagens matcher i Allsvenskan Östra

ANNONS

Innebandymagazinets damexpert ger er förutsättningarna inför näst sista omgången och tippar hur matcherna kommer att sluta.

Nästa sista omgången i Damallsvenskan spelas i helgen och vi  tar en titt på söndagens matcher för att se vad dem gäller samt att Innebandymagazinets damexpert, Christian Svensson tippar utgången i matcherna. 

Tyresö Trollbäcken-Huddinge

En klassisk slutspurtsmatch där ena laget inte har något som helst att spela för medan de andra laget har allt att spela för. Som extra krydda här är det det tabellmässigt sämre laget som har allt att spela för. Huddinge ligger just nu på åttonde plats två poäng upp till kval för att hålla sig kvar. De har ingen chans att nå fast mark utan kvalspel är det bästa tänkbara resultatet. För att lyckas ta sig till kval måste man ta in två poäng på Bele med två matcher kvar vilket inte är en omöjlighet. Framförallt inte när världens bästa Emelie Lindström spelar i Huddinge. Jag tror att Lindström tillsammans med fruktansvärd motivation kommer räcka till en skrällseger här, till Beles stora förtret. 

Resultat: 3-4 

IBF Borlänge-Alunda

Alunda är så nära ett nytt kontrakt man kan vara utan att vara det. Bele Barkarby kan faktiskt gå om dem om de tar full pott sina två kvarstående matcher samtidigt som Alunda tar noll poäng på sina sista matcher och dessutom tappar cirka 20 plusmål. Men jag tror att Alunda säkrar kontraktet här då Borlänge förlorade mot just Bele tidigare i veckan vilket betyder att Dam1an är ett faktum för dalalaget. Skulle tippa på att Alunda vinner med tre fyra bollar.

Resultat: 3-7  

Telge-Bele Barkarby

Bele slåss för sin existens samtidigt som Telge slåss för seriesegern. Kan det bli viktigare än så för båda lagen? Vad betyder mest, att vinna en serie eller att få spela kvar i en serie? Visst är motivationen hög för att kunna vinna en serie men jag tror ändå att desperationen och viljan att spela kvar i en serie motiverar mer. Men samtidigt som den motiverar mer så bidrar även att spela med kniven mot strupen med mera nerver. Så tror att detta kan bli en ganska så nervös och hispig match till en början innan något av lagen tar initiativet och får lite medrull. Med tanke på att Telge haft medrull nästan hela säsongen så skulle jag tro att det kommer fortsätta säsongen ut. 

Resultat: 7-4

Hammarby-Älvsjö

Omgångens mest avslagna match då inget av lagen har något att spela för. Älvsjö är så gott som klara treor i serien, eftersom de själva räknar in tre lätta poäng här. Hammarby tappade på tok för mycket slagkraft under silly season och hade aldrig någon riktig chans denna säsong, vilket även jumboplatsen vittnar om. De enda som kommer njuta av den här matchen är Älvsjöduon Alexandra Rodriguez Lundin och Anna Monthan som kommer ösa in poäng. 

Resultat: 2-10 

Annons

TV: Mira Markströms nya klassaktioner

Jönköpings 16-åriga supertalang fortsätter göra succé i SSL.

 

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.


Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)


Den här artikeln handlar om: