Djurgården förlorade mot Mullsjö

Mullsjö klart för slutspel efter seger mot Djurgården

Tack vare segern på bortaplan mot Djurgården, 15-2 (4-1, 4-0, 7-1), säkrade Mullsjö slutspelsplatsen i Superligan SSL herr i dag. Laget har därmed tillräckligt med poäng för att ha en ointaglig marginal ner till strecket.

– Skönt att kunna säkra slutspel och få ett par plusmål. Det blir en matchbild som det sällan blir i andra matcher, där vi får driva spelet helt själva. Vi hanterar det bra och tar jobbet i 60 minuter, då skiljer det en del mellan oss och Djurgården, kommenterade Mullsjös tränare Johan Kihlbom.

Mullsjö hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 3.23 genom Kim Ganevik innan Djurgården kvitterade.

Därefter handlade dock allt om Mullsjö och innan perioden var över hade laget ryckt åt sig ledningen med 1-4. I andra perioden var Mullsjö starkast och gick från 1-4 till 1-8 genom två mål av Johan Nygårdh, ett mål av Pelle Tarenius och ett mål av Simon Karlsson. Det var bara början för Mullsjö. Mullsjö tog kommandot även i tredje perioden. Laget gick upp till 1-9 innan Djurgården reducerade.

Därefter handlade dock allt om Mullsjö och matchen slutade hela 2-15.

Noterbart är att Jimmie Pettersson gjorde tre mål för Mullsjö och totalt fem poäng, Johan Nygårdh stod för fem poäng, varav tre mål, Kim Ganevik gjorde ett mål och spelade fram till tre mål, Kasper Hedlund gjorde ett mål och totalt tre poäng, Pelle Tarenius gjorde två mål och spelade fram till ett mål och Simon Karlsson gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Med en omgång kvar är Djurgården sist i serien, medan Mullsjö är på sjunde plats.

I nästa match möter Djurgården Thorengruppen borta och Mullsjö möter Helsingborg hemma. Båda matcherna spelas lördag 12 mars 15.00.

Matchrapporter: IBF Falun segrade och avgjorde mot Mullsjö Fyra matchbollar för IBF Falun efter ny seger IBF Falun tog ny seger i serien mot Mullsjö IBF Falun sköna start – vann mot Mullsjö Mullsjö vann trots uppryckning av FCH