Karlstad IBF vann mot IBF Falun

Efter förlustraden: Seger igen för Karlstad IBF – 4-3 mot IBF Falun

Fem förluster i rad i Superligan SSL dam fick räcka. Hemma mot IBF Falun bröts den tuffa sviten för Karlstad IBF. Det blev 4-3 (2-2, 1-0, 0-1, 1-0) efter förlängning i matchen på söndagen.

Carolina Karlsson stod för Karlstad IBF:s avgörande mål 2.32 in i förlängningen.

Karlstad IBF tog ledningen efter 8.14, genom Frida Swahn framspelad av Adina Augustsson.

IBF Falun kvitterade till 1-1 efter 10.14, genom Moa Gustafsson på pass av Tone Einstulen.

Laget tog också ledningen efter 16.24, genom Elin Nordström på pass av Malin Hansson.

Karlstad IBF kvitterade till 2-2 efter 17.48, genom Rebecca Heed Arvidsson framspelad av Emma Dahlström.

Karlstad IBF gjorde också 3-2 efter 6.15 i andra perioden när Carolina Karlsson hittade rätt på pass av Sara Dahlström. 10.19 in i tredje perioden slog IBF Faluns Moa Gustafsson till ännu en gång framspelad av Ellen Svensson och kvitterade för IBF Falun. I förlängningen tog det 2.32 innan Karlstad IBF avgjorde till 4-3. Stor matchhjälte blev Carolina Karlsson, framspelad av Sara Dahlström.

IBF Falun ligger på femte plats i tabellen efter matchen, medan Karlstad IBF är på åttonde plats.

Nästa motstånd för Karlstad IBF är Endre. Lagen möts fredag 11 mars 19.00 i ICA Maxi Arena. IBF Falun tar sig an Warberg hemma söndag 13 mars 15.00.

Matchrapporter: Revansch och tre poäng för Endre Rönnby IBK segrare hemma mot Karlstad Efterlängtad seger för Täby – steg åt rätt håll mot Karlstad Isabel Balzano i målform när Åkersberga IBF vann mot IBF Falun IBF Falun vann mot Täby efter mål av Philippa Blom