Umeå Västra vann mot IBF Dalen

Umeå Västra vände underläge och vann

Umeå Västra låg under inför sista perioden i hemmamatchen i Allsvenskan norra dam mot IBF Dalen. Men laget vände underläget, och vann, med 5-3 (1-1, 1-2, 3-0) i lördagens match i Thoren Arena.

Första perioden var jämn. IBF Dalen inledde bäst och tog ledningen genom Matilda Sandgren efter 14.46, men Umeå Västra kvitterade genom Martine Wikberg i slutet av perioden. IBF Dalen startade andra perioden bäst. Laget gick upp till en 1-3-ledning genom mål av Helena Johansson och Wilma Bäcklund innan Umeå Västra svarade och gjorde 3-2 genom Stina Olsson. Umeå Västra gjorde dock tre raka mål och gick från underläge 2-3 till ledning med 5-3. Det sista målet kom med 52 sekunder kvar av matchen.

Noterbart är att Umeå Västras Tilde Jonsson stod för fyra poäng, varav ett mål.

Umeå Västra stannar därmed på sjunde och sista plats, och IBF Dalen på femte plats, i tabellen.

Matchrapporter: IBF Dalen till kvalspel efter förlust mot Umeå City Emilia Andersson tvåmålsskytt för IBF Dalen i segern mot Sundsvalls IBF Örnsköldsvik IBF hade målfest borta mot IBF Dalen Saga Ragnvaldsson tvåmålsskytt för IBF Dalen i segern mot Gamla Stan Hanna Kristoffersson i målform när IBK Dalen vann mot IBF Dalen