Höllviken förlorade mot Warberg

Stort jubel när Warberg säkrade seriesegern med vinst mot Höllviken

Spelarna i Warberg har all anledning att fira efter 7-1 (4-0, 1-0, 2-1) på bortaplan mot Höllviken. Det betyder nämligen att Warberg har säkrat seriesegern i Allsvenskan södra herr. Höllviken ligger på sjätte plats i tabellen.

– En riktigt bra match av oss. Tycker vi följer vår matchplan helt. Tar tag i spelet från början och ger egentligen inte Höllviken chansen att komma in i matchen. Riktigt starka både offensivt som defensivt, kommenterade Warbergs tränare Johan Astbrant efter matchen.

Höllvikens tränare Viktor Ottosson om matchen:

– Warberg är påkopplade från första sekund och får med sig några psykologiskt viktiga mål i första perioden. Vi skapar en del bra lägen men får inte in bollen. Warberg vinner rättvist.

Segern var Warbergs åttonde på de senaste nio matcherna.

Warberg spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-4 genom två mål av Mattias Kongstad, ett mål av Simon Nilsson och ett mål av Johan Stadin. Efter 3.11 i andra perioden slog Mattias Kongstad till åter igen, på pass av Edwin Körberg och ökade ledningen för Warberg. Warberg gjorde två snabba mål i tredje perioden och gick från 0-5 till 0-7 efter mål av Simon Svensson och Simon Nilsson, och punkterade matchen.

Pontus Karlson Martell reducerade förvisso, men närmare än 1-7 kom inte Höllviken. Warberg tog därmed en säker seger.

Noterbart är att Mattias Kongstad gjorde tre mål för Warberg.

Nästa motstånd för Höllviken är Lindås Rasta. Warberg tar sig an Malmö FBC hemma. Båda matcherna spelas lördag 12 mars 12.30.

Matchrapporter: Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Tre klara poäng för Warberg mot Nilsby Hovslätt avgjorde tät match mot Höllviken i tredje perioden FBC Lerum bröt Warbergs segersvit Höllviken vann mot Kalmarsund – trots underläge