Tullinge vann mot Nykvarn Ungdom

Seger för Tullinge som förlänger vinstsviten

Sjätteplacerade Tullinge förlänger segersviten i Allsvenskan norra herr, på lördagen vann vinstmaskinen hemma mot serieledande Nykvarn Ungdom. Efter segersiffrorna 7-4 (2-3, 3-1, 2-0) har nu Tullinge fyra raka segrar. Nykvarn Ungdoms svit på sex matcher i rad utan förlust bröts dock.

– Stark insats i en fartfylld match med mycket kamp där vi står upp bra när gästerna spelar sex mot fem större delen av matchens sju sista minuter, kommenterade Tullinges lagledare Urban Sandgren efter matchen.

Nykvarn Ungdom var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 2-3.

I andra perioden var det i stället Tullinge som hade greppet. Laget vann perioden med 3-1 och ställningen efter två perioder var 5-4.

I tredje perioden var Tullinge starkast och gick från 5-4 till 7-4 genom två mål av Calle Heinby och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 03.34 kvar att spela.

Noterbart är att Dennis Forsgren gjorde två mål för Tullinge och totalt fyra poäng, Calle Heinby gjorde fyra mål och Niklas Schüler stod för tre poäng, varav ett mål.

Nästa motstånd för Tullinge är Visby IBK. Nykvarn Ungdom tar sig an Salem hemma. Båda matcherna spelas söndag 13 mars 12.30.

Matchrapporter: Uddamålsseger för Nykvarns IF mot Hagunda Mullsjö avgjorde med fem mål i sista perioden Tullinge är klar seriesegrare efter seger mot RA19 Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF Förlustsviten bruten för Linköping – efter 7-6 mot Nykvarns IF