Falun vann mot Sirius

Målfest när Falun krossade Sirius i Guide Arena

Falun hade inga problem med Sirius i Superligan SSL herr, och vann hemma med utklassningssiffrorna 12-4 (7-1, 4-2, 1-1).

– En rätt behaglig match för oss. Vi trampade på gasen i första perioden och efter det hade vi bra kontroll. En stabil seger helt enkelt, kommenterade Faluns tränare Christian Wagneryd.

Faluns fina hemmaform håller i sig. Segern var nionde raka i Guide Arena.

Falun tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 52 sekunder genom Emil Lundmark, och gick upp till 3-0 innan Sirius svarade.

Innan perioden var över hade Falun ryckt åt sig ledningen med 7-1. Falun var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 4-2 och ställningen efter två perioder var 11-3.

Tredje perioden slutade 1-1 och Falun vann matchen med 12-4.

Faluns Emil Ruud hade fem assists, Malte Lundmark stod för fyra poäng, varav tre mål, Alexander Galante Carlström gjorde två mål och totalt tre poäng och Emil Lundmark gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Med en omgång kvar är Falun klara seriesegrare, och Sirius är på 13:e plats.

Nästa motstånd för Falun är Kalmarsund. Sirius tar sig an Växjö hemma. Båda matcherna spelas lördag 12 mars 15.00.

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun