Lockerud/Mariestad förlorade mot Hagfors
Montage
Matchrapport

Hagfors utklassade Lockerud/Mariestad på bortaplan

ANNONS

Hagfors dominerade stort när laget vann på bortaplan mot Lockerud/Mariestad i division 1 västra herr med hela 10-2 (5-0, 3-0, 2-2).

Hagfors tränare Niclas Andersson:

– Viktigast idag var att bibehålla en bra känsla inför stundande playoff och jag tycker att vi prickar rätt i väldigt många delar av spelet. Vi ger dem väldigt lite tid med boll hela matchen och alla femmor går plus. Det känns som att det är där vi vill vara inför kvalet. Men först ska vi ladda om för genrepet mot Skoghall till helgen och följa serieupplösningen med spänning.

I och med detta har Hagfors hela elva raka segrar.

Hagfors spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-5 genom två mål av Henrik Österås, ett mål av Rasmus Ericsson, ett mål av Noel Michelsson och ett mål av Marcus Öhlin. Det skulle komma mer från Hagfors. Hagfors var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 0-3 och ställningen efter två perioder var 0-8.

Tredje perioden slutade 2-2 och Hagfors vann matchen med 10-2.

Hagfors Lucas Söderström stod för fyra poäng, varav ett mål och Henrik Österås gjorde två mål och totalt tre poäng.

Med en omgång kvar är Lockerud/Mariestad på tionde plats i tabellen, medan Hagfors är klara seriesegrare.

I nästa match, söndag 13 mars 16.30, har Lockerud/Mariestad Nilsby borta i ECG Arena, medan Hagfors spelar hemma mot Skoghall.

Matchrapporter: Hälsinggården åker ur serien – det står klart efter söndagens match Uddamålsseger för Kais Mora hemma mot Hagfors Två mål för Alexander Bergström när Hagfors vann mot Alunda Ryck i sista perioden avgjorde för Hagfors borta mot IBK Hudik Hagfors föll i toppmötet mot Vaksala med 4-5

Den här artikeln handlar om: