Sirius förlorade mot Kais Mora

Straffseger för Kais Mora borta mot Sirius

Kais Mora vann en riktigt jämn match mot Sirius i Superligan SSL dam. Avgörandet kom först i straffläggningen där Kais Mora var starkare och vann med 2-1 (0-0, 1-0, 0-1, 0-0, 1-0). Det avgörande straffmålet stod Ulla Valtola för.

– Vi gör en energilös start på matchen, i tredje går vi ner på folk men får inte in bollen förrän i slutet. Kvitteringen i sig tycker jag vi var värda, straffarna sedan är inte mycket att orda om. Vi skulle ha avgjort tidigare. All cred till Mora som håller undan i 65 minuter, tyckte Sirius tränare Marko Paalosari, efter matchen.

Kais Moras assisterande tränare Lars-Olov Olsson tyckte så här om matchen:

– Vi sätter vårt försvarsspel ganska bra och lyckas mestadels hålla dem på utsidan, vilket gör att vi även kan skapa en del bra målchanser. Fint med två poäng.

Med det tog bortalaget Kais Mora en skön revansch, eftersom Sirius vann senaste mötet lagen emellan med hela 8-3.

Första perioden blev mållös. Det var först 10.07 in i andra perioden som Kais Mora tog ledningen genom Lina Hägg framspelad av Malin Andréason.

17.30 in i tredje perioden nätade Sirius Sara Attermo på pass av Maja Sund och kvitterade för Sirius. I straffläggningen var det Kais Mora avgjorde till 1-2. Den avgörande straffen stod Ulla Valtola för.

Med fyra omgångar kvar är Sirius på sjätte plats i tabellen, och Kais Mora är på 13:e plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 6 mars. Då möter Sirius Nacka Wallenstam i Ormingehallen 15.00. Kais Mora tar sig an Lund Elit hemma 14.00.

Matchrapporter: Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund Storseger för Pixbo Wallenstam borta mot Kais Mora Målfest när Thorengruppen krossade Kais Mora i Thoren Arena Efterlängtad seger för Karlstad – steg åt rätt håll mot Kais Mora