Rekordslakten i SSL
Superligan

Rekordslakt av Falun mot Djurgården - slog 4 historiska rekord

ANNONS

Falun och Alexander Galante Carlström hade lekstuga mot Djurgården i en historiska match.

Svenska mästarna och serieledarna IBF Falun hade total lekstuga med seriejumbon Djurgården i Svenska Superligan. När krutröken lagt sig så hade Falun vunnit med hela 27-3 och slagit hela fyra historiska rekord.

– Vi hade lovat varandra innan matchen att köra fullt ut i 60 minuter. Och det tycker jag vi gör. Kul med målrekord också, alltid roligt att finnas med i historieböckerna. Galante imponerar, trots en ansenlig ålder så har han ett driv och motivation att alltid tävla. Ett föredöme, säger Faluns tränare Christian Wagneryd till Innebandymagazinet.

Största seger i högstaligan herrar

Falun slog ett 32-år gammalt rekord när man vann besegrade Djurgården med 24 bollar. Det tidigare rekordet hade Jönköping som vann med 21-1 mot Christianstads IBS 11 oktober 1990.

Målrikaste matchen i högstaligan herrar

30 mål är nu det nya rekordet när det gäller mest gjorda mål i en match i högstaligan. Det tidigare rekordet sattes av Dalen och Höllviken för ganska så exakt ett år sedan. I den matchen gjordes det 27 mål efter segersiffrorna 18-9 till dalen.

Flest mål av en spelare i en match i högstaligan herrar

Alexander Galante Carlström blev tidigare i år den först att göra 700 mål i SSL och nu blev han även den första någonsin att göra 10 mål i en match. Det tidigare rekordet var på åtta mål vilket Dan Lundqvist (2001), Alexander Galante Carlström(2013) och Felix Lanver(2020) hade.

Flest poäng av en spelare i en match i högstaligan herrar

Mika Kohonen och Martin Olofsson gjorde båda två 11 poäng 2001, vilket har stått sig i 21 år. Det nya rekordet har nu Alexander Galante Carlström med 12 poäng fördelat på 10 mål och två assist.

Totalt har Alexander Galante Carlström gjort 1027 poäng i grundserien och slutspelet vilket betyder att han har 29 poäng kvar för att slå Mika Kohonens poängrekord i SSL. 


TV: "Det gick knappt att prata med honom i en veckas tid"

Casper Backby om Alexander Galante Carlströms storhet.

 

 

 

 

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: